Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Annca

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Leescafé

Houd je van mooie verhalen, maar vind je zelf lezen lastig? Ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het Leescafé in de Bibliotheek. Er wordt een verhaal voorgelezen en zelf lees je mee. Zo ontdekken we samen hoe leuk lezen is!

Ontspannen de krant lezen of heerlijk wegdromen bij een mooi verhaal. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Iedereen die moeite heeft met het lezen in het Nederlands is van harte welkom bij het Leescafé. Bij het Leescafé ontdekken we leesplezier. Je wordt voorgelezen door de vrijwilligers van de Bibliotheek. Verhalen uit een spannend of romantisch boek, verhalen uit de geschiedenis of stukjes uit de krant. De boeken hebben korte hoofdstukken en zinnen en eenvoudige woorden. Tijdens het voorlezen kun je meelezen met het verhaal.

Bibliotheek Middelharnis | Iedere maandag | tijd 10.00-11.30 uur | toegang gratis

Sjoelmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 28 oktober een sjoelmiddag. Deze sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom!

Filmhuis – Everything, Everything

Op woensdag 30 oktober kun je in de Rabobankzaal van het Diekhuus in Middelharnis kijken naar de film ‘Everything, Everything’. Deze film is geregisseerd door Stella Meghie. Everything, Everything vertelt het onwaarschijnlijke liefdesverhaal van Maddy en Olly. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Nicola Yoon.

Wat als je niet naar buiten mag, geen frisse lucht mag inademen noch het warme zonlicht op je gezicht kunt voelen? Wat als je die prachtige buurjongen nooit een kus zal kunnen geven…? Het overkomt de 18-jarige Maddy. Door haar ziekte mag ze de veilige luchtdichte omgeving van haar huis niet verlaten. Maar Maddy is nieuwsgierig, slim en vastberaden. Zeker wanneer ze verliefd wordt op haar buurjongen Olly wil ze de fascinerende buitenwereld verkennen en haar eerste liefde ervaren.

Diekhuus | woensdag 30 oktober | 20.00 uur | € 9,50 / Filmhuisleden en CJP € 8,- inclusief consumptie | Genre is drama | geschikt voor 9 jaar en ouder | 96 minuten | www.hetdiekhuus.nl

Mosselmaaltijd

De Plaatselijke Commissie van Oude Tonge organiseert op woensdag 30 oktober een gezellige middag voor alle 55 plussers. Deze wordt gehouden in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 te Oude Tonge. Het zal zeker een interessante middag worden. De Heer Pannekoek zal namelijk vertellen over het werk dat hij al meer dan 30 jaar doet. Hij doet de repatriëring van ziek geworden Nederlanders in het buitenland. De middag wordt afgesloten met een heerlijke mosselmaaltijd.

De totale kosten zijn € 13,50. Vooruitbetaling € 2,50 per persoon. Aanmelden vóór 28 oktober bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nummer Nel Vervloed 0187-642697

Bingomiddag

Woensdag 30 oktober organiseren de vrijwilligers van de 55+ club weer een bingo. Om 14.00 uur bent u van harte welkom in de Dorpstienden in Ouddorp. Het belooft een gezellige middag te worden en er zijn weer mooie prijzen te winnen. De kosten bedragen € 6,- per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam tel.0187 682319 of stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]

Filmhuis – Stan & Ollie

Op donderdag 31 oktober draait in het Filmhuis Middelharnis de Engelse film Stan & Ollie. Deze is geregisseerd door Jon S. Barid. In de film spelen onder anderen Steve Coogan, John C. Relly en Shirley Henderson. Stan & Ollie vertelt het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Steve Coogan en John C. Reilly hebben de eer de rollen van deze legendarische iconen te mogen vertolken. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland.

Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille (Shirley Henderson) en Ida (Nina Arianda) – een duo act en sich –herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts. Stan & Olllie is het hartverwarmende verhaal over wat het spectaculaire afscheidstournee van het duo had moeten worden.

Diekhuus | 31 oktober | 20.00 uur | € 9,50 / filmhuisleden en CJP € 8,- inclusief consumptie | drama | 9 jaar en ouder | 98 minuten | www.hetdiekhuus.nl

Filmquiz

Op zaterdag 2 november is het weer tijd voor de jaarlijkse filmquiz. Bezoek jij regelmatig de bioscoop? Volg je de laatste nieuwtjes binnen de showbizz? Is jouw ideale avond samen met vrienden op de bank een filmpje kijken? Of heb je weinig verstand van films, maar wel zin in een gezellige avond met vrienden, familie of collega’s? Doe dan mee met de filmquiz!

In teams ga je de strijd aan om in 8 rondes dé filmkenner van Goeree-Overflakkee te worden. Dit doe je in teams van maximaal 4 deelnemers. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar [email protected], deelname kost € 15,- per team. De Filmquiz wordt gehouden in de foyer van het Diekhuus en duurt van 20.30 tot ongeveer 1.00 uur. Durf jij het aan?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen