Groene Vlag voor cbs Albert Schweitzer

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Woensdag 5 december 2018 was de Sinterklaasviering op christelijke basisschool Albert Schweitzer uit Stad aan ’t Haringvliet wel heel bijzonder. Sint en zijn Pieten kwamen namelijk de Groene Vlag van Eco-Schools uitreiken.

Vol spanning zaten de leerlingen in de grote zaal te wachten op Sinterklaas. Samen met Piet vertelde de Sint dat de school goed bezig is op het gebied van natuur en milieu. Zo worden er bekers of doppers gebruikt om drinken in mee te nemen, wordt afval apart ingezameld en is er op het schoolplein meer groen aanwezig. Leerlingen vertegenwoordigd in het Eco-team, leerkrachten en betrokken ouders hebben zich vol enthousiasme voor Eco-Schools ingezet. Deze inzet werd deze ochtend beloond met de Groene Vlag.

Wethouder reikt certificaat uit
Wethouder onderwijs Peter Feller reikte het certificaat, behorende bij de vlag, uit aan de trotse directeur van de school, Karin Meijer. De wethouder benadrukte daarbij hoe belangrijk het is om je in te zetten voor natuur, milieu en duurzaamheid. “Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. In Stad aan ’t Haringvliet hebben nu beide basisscholen de Groene Vlag. Daar mogen jullie trots op zijn!”

Cheque
De leerlingen van het Eco-team waren ook blij verrast met een cheque van Coöporatie Deltawind. Het bedrag kan worden gebruik om binnen de school iets extra voor Eco-Schools te doen. Onder toeziend oog van Sinterklaas, twee Pieten, de wethouder, het schoolteam en alle leerlingen werd de vlag in de top gehesen.

Keurmerk Eco-Schools
Op Goeree-Overflakkee doen acht scholen mee aan Eco-Schools. Eco-Schools is een internationaal programma dat de school helpt om duurzaamheid, milieuzorg en omgevingsonderwijs binnen de school te integreren. De Groene Vlag, vergelijkbaar met de Blauwe Vlag voor jachthavens en strand, is een internationaal erkend keurmerk voor scholen die het Eco-Schoolprogramma met succes hebben ingevoerd in hun school. Eco-Schools in Nederland worden ondersteund door SME Advies. Meer informatie over Eco-Schools is te vinden op de website: www.eco-schools.nl.

Reacties