Dubbele herlabeling in Stellendam en Goedereede

Foto: Sam Fish

Donderdag 29 november was het super feest op Goeree-Overflakkee. Christelijke basisscholen de Eben Haezer in Goedereede en ’t Kompas in Stellendam kregen namelijk opnieuw het label School op SEEF uitgereikt door niemand minder dan wethouder Peter Feller.

Door Sam Fish

“Binnen de gemeente heb ik de verkeersveiligheid in mijn portefeuille, maar als gemeente kunnen we dit niet alleen,” zegt Feller tegen de kinderen van beide scholen. “We kunnen nog zoveel strepen trekken en borden neerzetten binnen een dorpskern, maar uiteindelijk zijn het de deelnemers in het verkeer, jullie allemaal, die het voor iedereen veilig moeten maken. Dat moeten we samen doen.”

En volgens het juryrapport zijn beide scholen helemaal klaar om de veiligheid in het verkeer op Goeree-Overflakkee te vergroten. Beide scholen hebben namelijk de volle twintig punten verdiend op het gebied van de verkeerseducatie in de klas.

Herlabeling
Voor de Eben Haezer is het de tweede keer dat ze een label ontvangen en ’t Kompas in Stellendam is één van de eerste scholen die is begonnen met het programma van School op SEEF en is dan ook de eerste op het eiland met alweer een derde label.

“Het is heel bijzonder om een label te ontvangen, daar moet hard voor gewerkt worden. Maar er moet nog harder gewerkt worden om het label te mogen houden,” laat Feller weten. “Het is namelijk heel belangrijk dat de lessen up-to-date blijven en dat ook de nieuwe leerlingen op school veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Behalve het School op SEEF-bordje voor naast de deur en een diploma met juryrapport, krijgen jullie daarom van de gemeente een cheque van 250 euro. Deze mogen jullie gebruiken om de verkeerslessen te vernieuwen met nieuwe spullen en lesmateriaal.”

LEES OOK: Leerlingen zijn PEER Drive Clean!

Slecht weer
Bij een herlabeling van de verkeersveiligheid hoort normaalgesproken een demonstratie van de kinderen. In Goedereede gingen de leerlingen hier met goede moed mee aan de slag, maar de regen werd wel heel heftig en dus werd er besloten om binnen maar gewoon te genieten van de bijbehorende taart.

In Stellendam hadden ze meer tijd om rekening te houden met het weer, aangezien de uitreiking daar pas ’s middags was en dus werd er gekozen voor een quiz. De wethouder stelde daar vragen aan de kinderen over bagagedragers, fietsverlichting, de dode hoek van een vrachtwagen en haaientanden op de weg. Gelukkig hadden de kinderen alle vragen goed, dat vierde label moet dus ook geen probleem zijn over een paar jaar.

Reacties

article
11972
Dubbele herlabeling in Stellendam en Goedereede
Donderdag 29 november was het super feest op Goeree-Overflakkee. Christelijke basisscholen de Eben Haezer in
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/onderwijsgo/11972/dubbele-herlabeling-stellendam-en-goedereede/
2018-12-05T09:15:30+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2018/12/05091408/Herlabeling-Goedereede-en-Stellendam-1.jpg
Eben Haezer, Goedereede, Herlabeling, School op SEEF, Stellendam, t Kompas, verkeersles, verkeersveiligheid
Entertainment, Onderwijs