Nieuwe speeltoestellen voor Inktvis

Foto: Sam Fish

Obs de Inktvis in Dirksland mag zich gelukkig prijzen. Het is de leerlingenraad namelijk gelukt om twee geweldige nieuwe speeltoestellen uit te zoeken voor de school met een donatie van Kiwanis.

Door Sam Fish

“We hebben verschillende acties georganiseerd om geld op te halen zodat we alle 32 basisscholen op Goeree-Overflakkee kunnen verblijden met een nieuw speeltoestel,” zegt Carolien van Kempen, vrijwilligster bij Kiwanis Goeree-Overflakkee. “We zijn twee jaar lang aan het sparen geweest en bijna alle basisscholen hebben nu hun nieuwe speeltoestel.” De basisscholen kunnen een nieuw speeltoestel uitzoeken uit een boek of, zoals de Inktvis heeft gedaan, de kinderen zelf iets laten bedenken.

In het boek waar de school uit mocht kiezen zat niet iets waar de school heel blij van werd. Daarom was het de grote taak aan Femke, Sander, Anne, Thuis, Lucas en Sanne om iets leuks te bedenken voor de school. “We dachten dat het iets groter zou zijn, maar we zijn er enorm blij mee,” zegt één van de leerlingen. Met de gift van Kiwanis en een kleine extra donatie van de ouderenraad hebben de kinderen twee houten speeltoestellen uitgezocht die geschikt zijn voor alle klassen. Daar kwam bij dat de speeltoestellen zo geplaatst moesten worden zodat het midden van het plein vrij zou blijven. “Daar wordt ten slotte gevoetbald en op het midden van het plein houden we ook de andere evenementen van de school zoals de uitreiking van het School op SEEF label een paar weken terug,” vertelt directeur Albert Tönissen.

De leerlingenraad heeft uiteindelijk gekozen voor twee houtenpaal-constructies. Eén van meerdere paaltjes van verschillende hoogtes tegen elkaar aan en één uitgebreidere trapconstructie waar de ouderejaars ook op kunnen zitten als ze gewoon willen kletsen. “We vonden het super leuk om de nieuwe speeltoestellen uit te mogen zoeken, vooral omdat je dan ook de waarde van geld een beetje beter leert kennen,” aldus de leerlingenraad.

LEES OOK: Goeree-Overflakkee staat twee keer in de Terras Top 100!

Kiwanis
Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is ‘serving the children of the world’. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Kiwanis is georganiseerd in lokale clubs en netwerken. In 1965 werd in Nederland de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam. Momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2050 leden in 110 clubs, in 14 regio’s. Kiwanis Nederland is onderdeel van Kiwanis International, die haar oorsprong in Amerika heeft. Kiwanis Nederland werd in 1986 een zelfstandig district van Kiwanis International. Kiwanis kent geen leeftijds- en beroepsbeperkingen.

Reacties