John Damen: Ik wil er met iedereen een mooie periode van maken

Foto: Sam Fish

Vorige week werd bekend dat John Damen per 1 augustus de nieuwe directeur wordt van OBS De Regenboog in Ooltgensplaat. Maar hoe zit dat allemaal?

“Ik wist het ongeveer een weekje toen de nieuwsbrief eruit ging”, vertelt John. “In januari ben ik aangenomen als interim-directeur tot augustus en daarna zou ik gewoon weer fulltime terug gaan naar de J.C. van Gent. Maar de directeur die ze in eerste instantie op het oog hadden was nog niet klaar bij zijn oude baan, dus die besloot om daar te blijven. SOPOGO had een aantal mogelijke kandidaten op het oog en toen hebben ze mij gekozen om de functie in te vullen”.

Lees ook: The Passion op groot scherm

Beslissing
Hoewel het niet helemaal verwacht was, hoefde hij niet lang na te denken over het aanbod. “Ongeveer drie seconden”, zegt hij snel. “Nee, even zonder gekkigheid. Je kijkt wel naar wat praktische dingen, maar ik wil dit echt heel graag doen, dus dan is de keuze snel gemaakt”.

Het is nog niet bekend of John helemaal van de Van Gent verdwijnt en het is ook nog even afwachten of hij les gaat geven op zijn nieuwe school in Ooltgensplaat. “Dat is ook de reden dat mijn kinderen het nog niet weten. We wachten liever even tot er wat meer bekend is”, legt John uit. “Maar de rest van de mensen om mij heen steunen me oprecht. Ze weten dat dit een hele mooie kans is”

Lees ook: Fotowedstrijd – Wordt jouw foto de nieuwe omslagfoto?

Een nieuwe weg
“Ik heb wel een aantal ideeën waarvan ik hoop dat we die met zijn allen vorm kunnen gaan geven”, zegt John. “Maar dat is niet iets dat binnen het jaar meteen ingevoerd gaat worden. Daar gaan waarschijnlijk wel een paar jaren overheen”.

Maar dat hij dingen gaat veranderen, wil niet zeggen dat de hele school straks op zijn kop staat. “De pannenkoeken dag blijft sowieso. Dat is veel te leuk om mee te stoppen”, vindt hij. “Ik hoop ook dat de betrokkenheid van de ouders blijft en de gezamenlijke musical met alle leerlingen komt gewoon weer terug aan het einde van het schooljaar”.

Lees ook: Connexxion terug op Goeree-Overflakkee

Verwachtingen
“Ik denk dat dit heel leerzaam gaat zijn voor mij. Er gaat heel veel op me afkomen, waarbij ik heel veel en goed moet na gaan denken over hoe ik het ga aanpakken”, zegt John. “Ik verwacht een intensieve samenwerking met de activiteiten commissie, medezeggenschapsraad en de andere ouders. En ik verwacht natuurlijk ook een hoop plezier”.

“En iedereen kan van mij een hoop enthousiasme terug verwachten. Openheid, eerlijkheid, gewoon recht door zee en duidelijkheid”, vindt hij. “Ik heb mijn mindere kanten en daar mag iedereen mij gewoon op wijzen. Ik wil er met iedereen een mooie periode van maken”.

“Ik heb er aan de ene kant ook onwijs veel zin in, maar aan de andere kant laat je wel wat achter. Tegelijkertijd krijg je daar natuurlijk ook weer een hoop moois voor terug”, aldus John.

Lees ook: Grote betrokkenheid tijdens opschoondagen

Reacties