Deze week in het Diekhuus

Foto: Sam Fish

Er is deze week weer een hoop te doen in het Diekhuus in Middelharnis. We hebben alle activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Jimmy’s Hall
Op donderdag 5 maart draait in de Rabobankzaal van het Diekhuus de film Jimmy’s Hall van regisseur Ken Loach. De film begint om 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,- (Leden en CJP € 5,50) aan de kassa. Bestellen via het internet is € 0,50 goedkoper.

Het werk van Loach heeft vaan een politieke inslag. Naast zijn filmwerk bemoeit hij zich vaak met politieke kwesties, of het nu gaat om de rechten van homoseksuelen, de Palestijnse kwestie of de positie van arbeiders. En dan is het niet raar dat zijn politieke visies terug te vinden zijn in zijn filmwerk.

Wat zich in deze periode allemaal op het politieke toneel afspeelde wordt in het nieuwste project van Loach afgedaan met slechts wat teksten in beeld. Voor Jimmy’s Hall besloot Loach de nasleep van wat tot dan toe de roerigste periode was in de Ierse geschiedenis te belichten. Een geschiedenis waarvan achteraf bleek dat deze nog lang niet voltooid was. De focus is niet groots en episch, zoals inThe Wind that Shakes the Barley, maar van een kleiner, haast microscopisch niveau. De Ierse strijd is hierbij samengebald tot de missie van één enkele man tegen de heersende autoriteiten. De Ierse wederopbouw wordt hiermee na alle gruwelijkheden die tot een nieuw gezag leidden, gevangen in een mooi klein verhaal over de strijd tegen onrechtvaardigheid, klassenjustitie en het katholicisme dat zijn tentakels diep in de maatschappij heeft verankerd.

Lees ook: Gewoon een filmpje van Roy

Diekhuus Dance Classics
Op zaterdag 7 maart vindt de Diekhuus Dance Classics plaats. Het feest begint om 22.00 uur in de Foyer van het pand. Kaarten voor deze avond kosten € 6,- en zijn te bestellen via de website van het Diekhuus.

Een avondje terug naar de tijd van de wijde broekspijpen, de tijd van Saturday Night Fever en Grease, van Earth, Wind & Fire en Donna Summer. Maar ook de tijd van The Police, Doe Maar, The Specials en Status Quo: tijdens de Diekhuus Dance Classics gaat het dak eraf met vooral origineel vinyl uit de jaren zeventig en tachtig, met soms een uitstapje naar de jaren zestig of negentig.

Deejay Spindoctor Ed maakt gebruik van zijn duizenden originele singles, LP’s en maxisingles uit de jaren ‘70, ‘80, ‘60 en ‘90. Honderden gegarandeerde floorfillers heeft hij standaard bij zich, maar wil je één specifieke plaat graag horen, dan kun je dat altijd laten weten via [email protected]

Lees ook: Deze week elke dag Goeree-Overflakkee op de TV!

Muziekcafé
Op zondag 8 maart is het muziekcafé weer geopend en kunt u daar genieten van Blues, Folk en Ierse muziek met Aunt Annie’s Rhythm Rascals. Een zevenmans formatie rond zangeres Angela van Rijthoven.

Nadat ze haar opleiding aan het Rotterdams conservatorium voltooide trad Angela op met diverse orkesten w.o. “The Glenn Miller Revival Orchestra” en “Jazz Connection”. De overige bandleden, allen afkomstig uit het Bredase jazz-circuit, treden ook regelmatig op in andere formaties, in stijl varierend van Gipsy Swing tot Big Band.

Beleving van de muziek in een gezellige, informele sfeer. Tijdens de optredens kunt u gewoon een hapje & drankje bestellen aan de bar. De muzikanten komen van heinde en verre en staan te trappelen om u een gezellige middag te bezorgen. De kaarten hiervoor kosten € 10,-. Kinderen mogen voor de helft van de prijs naar binnen en als u de kaarten via het internet bestelt krijgt u een euro korting. De middag begint om 15.00 uur.

Lees ook: Nieuwe website voor de gemeente

Reacties