Gewoon een filmpje van Roy

Foto: Sam Fish

Roy van der Groef is op het internet inmiddels beter te vinden onder de naam ‘Gewoon een filmpje van Roy’. Roy speelt met zijn filmpjes in op hypes. Denk daarbij aan de jurk die niet goud-wit is maar blauw-zwart en natuurlijk zijn grootste passie; Fifa.

“Ik doe dit nu ongeveer drie maanden. Er zit nog geen regelmaat in en ik weet ook eerlijk gezegd niet of dat gaat gebeuren”, zegt Roy. “Ik maak en plaats de filmpjes omdat ik dat leuk vind en ik doe dat wanneer ik een goed idee krijg. Daarnaast moet ik natuurlijk ook tijd hebben om een filmpje te maken”. Het wordt voor hem dan ook geen full-time baan. “Het moet wel leuk blijven”.

Het begin
“Ik was altijd al helemaal Fifa-gek en als er dan een nieuw spel aankwam werd iedereen helemaal gek van me omdat ik het er de hele tijd over had. Ik besloot er een filmpje over te maken, want er zijn altijd wel mensen die ook zo zijn”. En dat klopt. Het filmpje werd opgepikt door RTV Rijnmond. “Mensen gingen elkaar taggen, want ze herkenden dan weer iemand in mij. En ik vond dat allemaal zo leuk dat ik de Facebookpagina heb aangemaakt en meer filmpjes ben gaan maken”.

Lees ook: De hele week Goeree-Overflakkee op TV!

En dat is nog niet alles. “Voetbal Primeur, Soccer News en Voetbal Zone plaatsen mijn filmpjes wel eens en het zou natuurlijk geweldig zijn als we samen kunnen werken voor sommige dingen”, vertelt hij. “Laatst reageerde Tommie Beugelsdijk zelfs op mijn filmpje op Facebook. Hij is oud-voetballer bij ADO Den Haag en speelt nu bij Frankfurt. Dat vond ik wel echt heel vet”. Ook een internationale voetbalsite plaatste een fragment van één van zijn filmpjes op Instagram. Binnen no-time had het ruim 118.000 likes.

Achter de schermen
“Mijn ouders vinden het heel leuk, die kijken wel eens raar op als ik dingen aan het voorbereiden ben, maar dan zeg ik altijd dat ze het grote geheel moeten zien”, vertelt Roy. “Mijn vriendin kan er ook wel om lachen, maar die heeft af en toe wel van die ojee-momenten”.

Zijn familie mag dan volledig achter hem staan, Roy maakt de filmpjes liever helemaal alleen. “Ja, het wordt best awkward als je zo’n filmpje maakt en iedereen zit erbij”, lacht hij. “Ik doe ook alles helemaal zelf. Ik bedenk het, ik werk het uit, ik film en monteer alles zelf. Mijn broer heeft mij één keer moeten helpen, toen moest hij even de camera vasthouden. Maar ik doe het echt veel liever alleen”.

Lees ook: Weg met die winterjas!

Filmpjes
“Ik heb een paar filmpjes op Youtube staan, maar Facebook is zoveel makkelijker om te delen, dus ik plaats de filmpjes liever daarop”, legt hij uit. “En het doel is toch wel om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van mijn filmpjes en ik denk dat dat op Facebook nog het beste werkt”.

Roy plaatst niet alleen Fifa filmpjes op zijn pagina. “De Fifa-filmpjes doen het goed bij het grotere publiek, maar als ik een idee krijg voor een filmpje dat niks te maken heeft met gamen dan maak ik dat ook gewoon”. Zo speelde hij in op de bekende internet hype met de jurk, maakte hij een filmpje over natte sokken en filmde hij iets waar veel nachtbrakers mee te maken hebben.

“Ik vind het echt super leuk om te zien dat zoveel mensen het leuk vinden wat ik doe. Ik hoop echt dat het zo doorgaat”, aldus Roy. Op naar het volgende Gewone Filmpje van Roy.

Lees ook: € 544,20 aan statiegeld voor Kika

Reacties