DBGC lijdt eerste nederlaag van het seizoen

DBGC heeft voor het eerst dit seizoen een competitiewedstrijd verloren. Op bezoek bij WFB ging de ploeg van trainer Richard Elzinga met 2-0 onderuit.

In Ouddorp trad DBGC aan met een enigszins gehavend basisteam, waarin onder andere Bas en Tim Mackloet (familieomstandigheden), Joran Maliepaard (blessure) en Gertjan Lodder (net terug van wintersport) ontbraken. De thuisploeg begon fel en dwong meteen een aantal corners af, waaruit na drie minuten al gescoord werd door Huib van Heest, doordat er niet scherp genoeg verdedigd werd: 1-0. Een domper voor DBGC, dat daarna (mede door een tactische wissel: A-junior Joris de Vogel voor Jordi Hotting) wel het overwicht had op het veld en het afwachtende WFB terugdrong op eigen helft. De blauw-witten misten echter de creativiteit in het aanvalsspel om echt goede kansen te creƫren. De doelman van WFB werd het eigenlijk alleen moeilijk gemaakt met schoten van afstand die hij, vaak met moeite, uit zijn doel wist te houden. Op een poging van Mike Jacobs had hij geen antwoord, maar kreeg hij hulp van de lat.

Zo werd de rust ingegaan met een achterstand, maar leefde bij DBGC wel de overtuiging dat dit in de tweede helft rechtgezet kon worden. Niets was minder waar, want vijf minuten na rust stond de 2-0 al op het scorebord. Opnieuw was het een standaardsituatie waaruit de thuisploeg, dit keer in de persoon van Simon Bremer, wist te scoren. Met een extra aanvallende wissel (Gertjan Lodder voor Marcel Vervloed) probeerde trainer Richard Elzinga het tij nog te keren, maar de aanvallende machteloosheid leek naarmate het einde van de wedstrijd naderde alleen maar groter te worden.

Zo leed DBGC een verdiende nederlaag, de eerste van de competitie. Omdat ook concurrent Nieuwenhoorn (3-3 tegen DFS) punten verloor, was koploper Hellevoetsluis (dat met 2-1 won van Den Bommel)de lachende derde. De lijstaanvoerder kan ook komende week achterover leunen, want dan spelen DBGC en Nieuwenhoorn op De Koepel tegen elkaar. Voor DBGC de ideale tegenstander om zich te revancheren voor de nederlaag.

Opstelling DBGC: Bas Steensma; Jordi Hotting (25. Joris de Vogel), Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Marcel Vervloed (60. Gertjan Lodder), Bas Abresch, Thijs Tromp, Joey Jacobs, Dimri Vogelaar, Jeroen Sep, Stefan de Leeuw (75. Robert Koster).