Geef het Streekmuseum een toekomst

Foto: Streekmuseum GO

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk timmert aardig aan de weg, bijvoorbeeld met het vertellen van het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van Goeree-Overflakkee en de overstromingen.

Maar dat kost natuurlijk ook geld. In een tijd dat het museum meer huur moet gaan betalen, zijn er extra uitgaven voor het herinrichten van enkele ruimtes, het plaatsen van nieuwe vitrines, het aanschaffen van een pinautomaat en het realiseren van een zitje. Daarnaast is het museum bezig met het opzetten van kinderfeestjes (Archeoloog voor één dag en Ot & Sien).

LEES OOK: 110 kilometer wandelen op teenslippers

Hoe dek je die kosten?
Het Streekmuseum gaat particulieren en bedrijven verleiden om deze belangrijke voorziening financieel te steunen. Er zijn vier categorieën bedacht: streekdiamanten, streekparels, streekgoud en streekzilver. Namen die een relatie hebben met het Streekmuseum.

Een streekdiamant is er voor leden die meer dan € 1000,- voor het museum overhebben. Wie meer dan € 500,- doneert mag zich streekparel noemen, wie meer dan € 250,- geeft streekgoud en wie meer dan € 100,- geeft streekzilver.

Wat krijgen de leden daarvoor terug? Vermelding van hun naam op een bordje bij de entree van het museum. Daarnaast een rondleiding voor twee keer vijftien personen (streekdiamanten), een rondleiding voor vijftien personen (streekparels), tien vrijkaartjes (streekgoud) of vijf vrijkaartjes (streekzilver). Ook is het mogelijk om gewoon lid te worden voor € 20,- per jaar. Je kan dan het gehele jaar gratis in het museum. Help het Streekmuseum zodat ze het historische verhaal van het eiland kan blijven vertellen. Aanmelden via [email protected]. Doneren mag altijd op NL83 RABO 0341 6133 55.

Reacties