Woord & Kunst meert aan

Foto: Atelier Havenhoofd 1

Na succesvolle etappes in Ouddorp en Melissant, meert Woord&Kunst aan tijdens de havendagen in Middelharnis.

Tijdens de havendagen is het project te vinden op het havenhoofd. De banieren met gedichten zijn van verre te zien en verwelkomen de mensen die de havendagen per boot komen bezoeken.  De bijbehorende kunstwerken zijn te bewonderen in het voormalige sluiswachtershuis, het huidige atelier Havenhoofd 1 van Renate van Opdorp.

Het idee voor Woord&Kunst is van KunstPlus in samenwerking met de Reizende Dichters maar kent inmiddels een veel bredere groep mensen en organisaties die geweldig hebben meegewerkt om dit project, van voor het eiland ongekende omvang, mogelijk te maken.

LEES OOK: Grote rommelmarkt in Middelharnis

Het project is een unieke fusie tussen beeldende kunst, dichtkunst en muziek. Alle werken zijn geïnspireerd door het thema “Goeree-Overflakkee, het eiland van 1001 verhalen”.  Muzikanten hebben gedichten op muziek gezet, gedichten zijn gemaakt naar beeldende kunstwerken en vice versa. Speciaal voor de havendagen is een dagvullend programma gemaakt waarbij voordrachten, muziek ook dans en demonstraties en een workshop voor kinderen zijn georganiseerd.

Programma:
10.00-11.00:       Demonstratie Cyanotypie door Monique van Wensveen
11.00-12.30 :      Workshop voor kinderen door Mirian Zimmerman
12.45-13.00:       Marina Bykova dansstudio, dans.
12.30- 13.00:      Demonstratie Cyanotypie door Monique van Wensveen
13.45-14.00:       Marina Bykova dansstudio, dans
14.00-16.00 :      Metrumsessie.

Om 14 uur start de zogenaamde “metrumsessie”. Anne Hanse, Aart Dorsman, Catherine van Vliet-Saivres, Mieke van den Tol, Frouke Bienefelt en Greta Lugtmeijer dragen hun gedichten voor. Er zijn muzikale bijdragen van Trio Quodlibet, Chloe en Sjaliene de Waal, Ivo Teuwen en Gerard Cleton.

LEES OOK: Orkestproject Muziekschool GO

Na haar bezoek aan de havendagen reist het project verder over het eiland. De volgende etappes vinden plaats in onder anderen Goedereede, Den Bommel, Dirksland en Ooltgensplaat. De planning van deze etappes kunt u vinden op de Facebookpagina van KunstPlus en op de website van KunstPlus.

Woord&Kunst is opgetekend in een boek. De gedichten en foto’s van de kunstwerken zijn gebundeld. Bezoekers aan de expositie kunnen dit boek aanschaffen.

De toegang is gratis.

Reacties