Renovatie Haringvlietbrug: Het begin is er!

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Op vrijdagavond 9 juni is de Haringvlietbrug afgesloten voor verkeer. Die afsluiting duurt nog tot en met 4 augustus. Er is nu al een hoop gedaan!

Die afsluiting is natuurlijk niet voor niks. De brug is oud en versleten en is toe aan vernieuwing. De afgelopen maanden zijn er al veel voorbereidende werkzaamheden getroffen. Sinds 4 juni is het tijd voor het grote geschut. Zo heeft het bouwteam in de eerste acht dagen het oude bedienhuis verwijderd en zijn de liggers van het dak van de basculekelder eruit gehesen. En natuurlijk is ook de oude brugklep eruit gehaald. En dat is geen koud kunstje, die klep weegt namelijk 1.860.000 kilo! Die klep werd verwijderd met behulp van drie drijvende bokken.

Meteen de volgende dag kon de nieuwe tandbaan erin. Dat is een onderdeel van het bewegingswerk van de brugklep. Dit onderdeel is ruim 22 meter lang en weegt maar liefst 106.000 kilo. Al deze werkzaamheden zijn door Rijkswaterstaat samengevat in een bijzondere video. Je ziet hem hier onderaan het bericht! Wil je meer informatie over de afsluitingen van deze zomer? Check dan dit bericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen