DBGC verlaat derde klasse met nederlaag

Foto: DBGC

DBGC heeft het seizoen 2015-2016 afgesloten met een nederlaag.

In en tegen Den Bommel ging de kampioen van de derde klasse B met 2-1 ten onder.

Zowel Den Bommel (al geplaatst voor nacompetitie) als DBGC speelden nergens meer voor. Mede daardoor duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Pas na de openingstreffer van de thuisploeg – die uit het niets tot stand kwam – wist de ploeg van trainer Richard Elzinga het veldoverwicht ook uit te drukken in kansen. Het vizier van onder meer Gertjan Lodder, Bas Abresch en Tim Mackloet stond echter niet op scherp, waardoor 1-0 de ruststand was.

LEES OOK: Elise Tanis wint drie sprinttitels

Snel na rust kreeg invaller Niels van der Kooij een grote kans op de gelijkmaker. Na terugleggen van Bas Mackloet raakte hij beide palen, waarna Thijs Tromp de rebound over schoot. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak, toen Den Bommel uit een corner voor 2-0 zorgde. Ook daarna was DBGC de bovenliggende partij, maar de ploeg wist nog maar één keer te scoren. Een kwartier voor tijd zorgde Dimri Vogelaar op aangeven van Tim Mackloet voor de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Daardoor werd een mooi seizoen met een nederlaag afgesloten.

DBGC behaalde in totaal 61 punten, tien meer dan nummer twee Tholense Boys en achttien meer dan nummer drie Den Bommel. Naast deze ploegen gaat ook DHV (winnaar derde periode) de nacompetitie voor promotie in. Wellicht treft DBGC een of meerdere van deze tegenstanders volgend seizoen in de tweede klasse.

Opstelling DBGC: Bas Steensma; Sonny Noordermeer, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Robert Koster (65. Joey Jacobs), Bas Abresch, Tim Mackloet; Thijs Tromp, Gertjan Lodder (46. Niels van der Kooij), Joran Maliepaard (46. Lars van Es).

Reacties