Heinenoordtunnel ook in juni dicht voor verkeer

Foto: Google Streetview

Nog heel dit jaar en in 2024 renoveert Rijkswaterstaat de Heinenoordtunnel. Ook in juni is de tunnel weer dicht voor verkeer.

In juni gaat de tunnel nog een weekend en twee keer een nacht dicht. Daarna is het tijd voor de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug. En daarna is het opnieuw tijd voor werkzaamheden aan de tunnel. Die gaat dan vier weken lang beide kanten op dicht voor verkeer. Dat staat op de planning voor augustus. Voor juni gaat het om de volgende afsluitingen:

  • Vrijdag 2 juni 22.00 uur tot maandag 5 juni 05.00 uur richting Bergen op Zoom.
  • In de nacht van woensdag 7 juni op donderdag 8 juni van middernacht tot 05.00 uur richting Rotterdam.
  • In de nacht van donderdag 8 juni op vrijdag 9 juni van middernacht tot 05.00 uur richting Bergen op Zoom.

De volledige planning is te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Omleidingen

Voor alle afsluitingen gelden omleidingen. Bij de afsluiting richting Bergen op Zoom wordt het verkeer omgeleid via de A15, A16 en A17. Lokaal verkeer naar de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 of via de A16, A17 en A59. Verkeer naar Goeree-Overflakkee wordt omgeleid via de A15 en N57. Is de tunnelbuis richting Rotterdam afgesloten? Dan wordt het verkeer omgeleid via de A17, A16 en A15. Lokaal verkeer van de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en A16 of via de A29, A17 en A16.

Zolang de Heinenoordtunnel dicht is, is de Kiltunnel tolvrij voor het verkeer in de afgesloten richting.

Veerponten

Voor fietsers is er ook iets bedacht op de momenten dat de tunnel dicht is. Tussen Nieuw-Beijerland en hekelingen is er een gratis pont voor (brom)fietsers, scooters en motoren. Deze zijn niet voor auto’s en voetgangers. Deze vaart dagelijks van 05.30 tot 23.00 uur.

De veerpont Rhoonsveer is gratis voor (brom)fietsers en voetgangers. Deze pont vaart tussen Rhoon, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Oude Tol volgens de normale dienstregeling. En tussen Puttershoek en Zwijndrecht is er ook een gratis veerpont voor (brom)fietsers en voetgangers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen