Musicalgroep RGO speelt De Zevensprong

Foto: PR RGO

Op 15 en 16 juni 2023 verzorgen 41 leerlingen van RGO Beroepscampus en RGO College de musical De Zevensprong.

Een jaar lang hebben de leerlingen op school professionele dans-, zang- en acteerlessen gevolgd naast hun reguliere lessen. Half juni komt alles samen en tonen zij hun kunsten tijdens de musical. Iedereen is van harte welkom.

De Zevensprong is een spannende familievoorstelling vol mysterie. Op een dag krijgt schoolmeester Frans van der Steg een brief van een onbekende afzender, een zekere Gr…Gr… In de brief staat dat hij de volgende avond wordt opgehaald door het rijtuig van de afzender. Is het een grap van de kinderen uit zijn klas? Op de bewuste avond verschijnt inderdaad een koets. Maar Frans vertrouwt het niet en stapt onderweg uit. Zijn uitstapplaats blijkt een zevensprong te zijn. Alleen… deze heeft maar zes wegen.

Dit is het begin van een spannende voorstelling, waarin Frans, bijgestaan door zijn leerlingen en een groepje samenzweerders, de jonge Geertje gaat helpen die is opgesloten in het geheimzinnige Trappenhuis. De zoektocht naar een schat is begonnen!

De musical is gebaseerd op de serie uit 1982, onderaan dit bericht vindt je de trailer hiervan.

Regisseur Jora Mohlmann en acteurs

Er is hard gewerkt op de dinsdagmiddagen na schooltijd, licht regisseur Jora Mohlmann toe. “Het is altijd een heel grote klus om alles tijdig gerealiseerd te krijgen. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de acteurs van de musicalgroep bezig zijn om straks een prachtige voorstelling neer te zetten.”

Leerling Amy Star noemt het een uitdaging om twee personages met twee verschillende karakters in één rol neer te zetten. “Ik hou van toneel, en dans ook al heel veel jaren,” vertelt ze. “Ik heb door het meedoen aan deze musical veel nieuwe vrienden leren kennen, maar ik heb ook vooral leren toneelspelen.” Mees van der Goot wist gelijk dat hij mee wilde doen met zo’n leuke groep. Samen met Duncan Wijnands speelt hij de rol van hoofdpersoon meester Frans van der Steg. De leerlingen geven aan dat het een spannende voorstelling is, maar zeker ook leuk is voor de kleintjes.

Regisseur Jora Mohlmann benoemt tot slot dat er een nieuw deel aan het origineel is toegevoegd. Het nieuwe deel is een verrijking van het verhaal. Reden hiervoor was dat de animo om mee te doen heel groot was. De RGO is van mening dat iedereen die wíl meedoen aan de musical ook mee mág doen.

Met elkaar

Het maken van theater op de RGO gaat verder dan acteren. Want niet iedereen wil op het podium staan, ook erachter is veel te doen. Zo werden het decor en de rekwisieten van de voorstelling gemaakt door leerlingen van diverse opleidingen. Zelfs de theatertechniek wordt door leerlingen verzorgd. Gelukkig zijn er ook altijd nog diverse (groot)ouders bereid om mooie kostuums te maken. Voor het regelen van de grime kon weer gerekend worden op RGO-collega Jeanette Nagtegaal en Patricia Bakelaar.

Data voorstellingen

De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden. Op donderdag 15 en vrijdag 16 juni is iedereen van harte welkom. De voorstelling begint om 19.30 uur en vindt plaats in de aula van RGO College, Koningin Julianaweg 54, Middelharnis. Toegangskaarten voor de musical zijn €8,- per stuk, deze zijn vanaf zaterdag 27 mei verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:

  • Keyzer Shoes & Trends Middelharnis
  • Boekhandel Dekker & van Esbroek Middelharnis
  • Primera Middelharnis
  • Per e-mail: [email protected]
  • Aan de deur
  • In de aula van RGO College

Wees er snel bij, want op = op! Meer informatie over kaartverkoop is te vinden op de website van de RGO.

Cookieinstellingen