DBGC gaat voor de titel

DBGC kan aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Tholense Boys kampioen worden.

De ploeg van trainer Richard Elzinga won zaterdag met 0-1 bij Kogelvangers, terwijl Tholense Boys met dezelfde cijfers onderuit ging tegen NOAD ’67. Daardoor is DBGC bij winst op de naaste concurrent verzekerd van het kampioenschap in de derde klasse B.

Makkelijk ging het niet in Willemstad. Dat was ook wel te verwachten, want in de drie eerdere wedstrijden die DBGC de afgelopen anderhalf jaar tegen Kogelvangers speelde, bleek de ploeg een stugge tegenstander. Op het lastig bespeelbare veld hadden de blauw-witten bovendien niet hun beste dag. Het spel was te traag en te voorspelbaar om de tegenstander echt te kunnen verrassen. De thuisploeg loerde op fouten van DBGC en probeerde met snelle uitvallen uit te komen, waarbij de ploeg zo nu en dan gevaarlijk was maar geen heel grote kansen kreeg.

Ook DBGC kwam niet verder dan een paar speldenprikjes, maar na 25 minuten kwam de ploeg toch op voorsprong. Een vrije trap van Tim Mackloet werd maar half weggewerkt door de verdediging van Kogelvangers, waarna Bas Abresch de afvallende bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek schoot: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

Direct na rust kreeg DBGC via Thijs Tromp – terug in de basis na zes maanden blessureleed – een goede kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de aanvaller schoot naast. In het restant van de tweede helft drukte Kogelvangers DBGC steeds iets verder terug. Voorin werden weinig ballen vastgehouden, waardoor de verdediging steeds verder onder druk kwam te staan. Er werd echter uitstekend verdedigd en geen grote kans weggegeven, waardoor na het laatste fluitsignaal luid gejuich klonk op het veld.

Toen een half uur later bleek dat Tholense Boys had verloren, werd er nogmaals gejuicht. De voorsprong op de naaste concurrent is met nog vijf duels te gaan nu twaalf punten. Dat betekent dat DBGC aanstaande zaterdag (14:30 uur) op het eigen sportpark De Koepel kampioen worden tegen Tholense Boys. De ploeg van trainer Richard Elzinga moet winnen, dus kan de steun goed gebruiken. Komt allen naar De Koepel zaterdagmiddag!

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Sonny Noordermeer, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar (5. Robbert Huizer); Bas Mackloet, Bas Abresch, Tim Mackloet; Thijs Tromp (70. Joran Maliepaard), Gertjan Lodder (85. Lars van Es).