Veel waterplanten geconstateerd in Stellendam

Foto: Google Streetview

Op de website Zwemwater.nl kun je makkelijk en snel zien of het veilig is om te zwemmen bij een strand naar keuze. Ook ons eiland staat hierop aangegeven.

Eerder deze week waren alle strandpuntjes op Goeree-Overflakkee nog groen. Dat betekent dat er niets aan de hand is en dat je er veilig kunt zwemmen. Nu staat er echter een oranje puntje bij het strand van Stellendam. Er wordt daar gewaarschuwd voor een grote hoeveelheid waterplanten. Om precies te zijn gaat het om het strand naast Zoet Of Zout.

Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Je mag er wel zwemmen, maar je moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan het geval van algenbloei. Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Op het strand wordt bij een waarschuwing een oranje of gele vlag gehesen. Er is dus nog geen zwemverbod of negatief zwemadvies. Wel is het belangrijk om alert te blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen