Bibliotheek zoekt voorleesconsulent

Foto: Afbeelding van Pezibear via Pixabay

Samen werken aan gelijke kansen voor alle kinderen? Ben jij ondernemend, nieuwsgierig en een verbinder? Dan is Team Jeugd & Educatie op zoek naar jou!

Team Jeugd & Educatie is onderdeel van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Bibliotheek de Boekenberg. Zij richten zich op leesbevordering en digitale geletterdheid voor kinderen en jongeren tot 18 jaar op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. Dat doen ze samen met voorschoolse instellingen en het basis – en voortgezet onderwijs. Samen met onze partners ontwikkelen en organiseren ze lesprogramma’s, scholingstrajecten, inspiratiesessies en educatieve workshops, zowel digitaal als fysiek. Hun motto luidt dan ook: Samen sterk in lezen en leren!

Als (Voor)Leesconsulent stimuleer je de taalontwikkeling, het leesplezier en de digitale geletterdheid bij kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de taal- en leesontwikkeling en digitale kennis van deze doelgroep. Jij bent ‘hét’ visitekaartje van de bibliotheek in de kinderopvang, op peuterspeelzalen, basisscholen en het voortgezet onderwijs.

(Voor)Leesconsulent 24-28 uur

Op dit moment zijn zij al succesvol met ‘de Bibliotheek op school’. Ze brengen zo dagelijks veel leesplezier en digitale geletterdheid op ruim 76 basisscholen in het werkgebied. Wat is dat dan precies, de Bibliotheek op school? Het is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheek en school structureel, planmatig en opbrengstgericht samenwerken op het gebied van taalontwikkeling en digitale geletterdheid.

Wat ga je doen?

 • Verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Bibliotheek op school op jouw scholen;
 • Adviseert leerkrachten, pedagogische medewerkers en ouders over media-educatie en lees- en taalbevorderingsactiviteiten, je initieert en voert deze ook uit;
 • Ondersteunt vrijwilligers en ouders in de Bibliotheek op school. Je beheert de collectie op school en zorgt dat deze uitdagend blijft en actief gebruikt wordt;
 • Geeft wekelijks gastlessen op de scholen gericht op leesplezier, digitale geletterdheid en educatie, veel lessen ontwikkel je zelf;
 • Bent op de hoogte van actuele, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen;
 • Je bent een vraagbaak voor collega’s, inspireert en zorgt dat jouw expertise maximaal benut wordt;
 • Werkt nauw samen met verschillende partners binnen het educatieve veld en het sociale domein.

Wat moet je kunnen?

 • Beroepsopleiding op hbo-niveau;
 • Aantoonbare brede interesse voor kinderen, onderwijs, educatie en het sociaal domein;
 • Veel ballen in de lucht houden en bent dus stressbestendig;
 • Ondernemende houding, werkt zelfstandig en denkt in oplossingen;
 • Je neemt het initiatief, bent resultaatgericht en creëert kansen waar mogelijk;
 • ICT-vaardig en kan goed met social media overweg;
 • Affiniteit met de rol van de bibliotheek in de samenleving;

Tot slot; je bent 24 – 28 uur per week beschikbaar, het liefst zo snel mogelijk. Je bent als (Voor)leesconsulent veel onderweg en bent dus in het bezit van een auto.

Wat bieden ze jou?

Je komt te werken in een hecht, ambitieus en professioneel team van 14 collega’s met een prettige informele werksfeer. Het is een uitdagende en dynamische functie waarbij je de vrijheid krijgt om zelf initiatieven te nemen en nieuwe mogelijkheden en kansen te initiëren. En het belangrijkste, je kunt binnen deze functie echt het verschil maken en bijdragen aan kansengelijkheid!

Je werkt voor Team Jeugd & Educatie en je komt in dienst bij Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Je krijgt een aanstelling voor een jaar. Een vaste aanstelling is het doel. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Je salaris is afhankelijk van kennis en ervaring maximaal
€ 3162,- per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast krijg je een laptop, telefoon, eindejaarsuitkering en pensioenopbouw. En natuurlijk hebben we ook een eigentijdse thuiswerkregeling.

Kom jij het team versterken?

Reageer dan in ieder geval vóór 31 augustus. Stuur je CV en motivatie naar [email protected]. Eerst meer weten? Neem dan contact op met Eline Jansen, Teamleider Educatie 0-18 via 06-31785092. Nieuwsgierig wie ze nog meer zijn? Kijk op: www.lezenenleren.nl en je kunt hen vinden op alle sociale media kanalen! Of kijk op www.bzhd.nl en www.deboekenberg.nl.

Cookieinstellingen