Eerste Literair Café in de Zwaluw

Foto: Sam Fish

Na in veel andere plaatsen Literaire Cafés georganiseerd te hebben zijn De Reizende Dichters dit jaar weer neergestreken in Sommelsdijk, dit keer in Wijkgebouw De Zwaluw.

De eerste keer valt traditiegetrouw in de nationale gedichtenweek 28 januari – 5 februari, op zaterdag 30 januari om 14.00 uur.

Optredens
Er zijn optredens van de volgende gastdichters/schrijvers: Ria Atsma Salij bekend van het Open Podium uit Hellevoetsluis, Tim Albus, bijna een vaste gast en Eelse Bies, geboren te Erica in de Zuidoosthoek van Drenthe.

In 1948 verhuisde Bies met zijn ouders naar de Noordoostpolder, droeg nog klompen, gebruikte de H bij woorden zonder H en liet de H weg bij woorden die wel met H geschreven werden en moest dus van de hoofdonderwijzer, zo heette die toen nog, regelmatig in de klas het zinnetje: een hondje in een hokje opzeggen. Hij behaalde naast zijn baan als directeur van een leao­school in Rotterdam­Zuid zijn doctoraal onderwijskunde te Leiden en schreef met enkele collega’s de methode ‘Tussen Woord en Taal’. Eerder gaf hij twee dichtbundeltjes in eigen beheer uit: in 2001 ‘De warme kant van de herinnering’, inmiddels uitverkocht, en in 2004 ‘De binnenkant van het gevoel’(ook uitverkocht). In 2007 verscheen zijn boekje Piesemopsantee met bijzondere toiletten in de Hoeksche Waard, zelf geschreven verhaaltjes en gedichten, aangevuld met onzinnige informatie over het gebruik van WC’s door de jaren heen.

LEES OOK: Deze week in het Diekhuus

Ook treden er enkele leden op van de Reizende Dichters. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Popkoor Just 4 Fun onder leiding van Peter Slager met een uitgebreid scala van popsongs.

Er worden twee edities van o­o­go gepresenteerd: door Cora de Boed en Mieke van den Tol nummer 33 met het thema: ouder worden en de Extra Editie: Watersnoodmuseum een zeer speciale uitgave.

De presentatie van deze middag is in handen van Herman Maas. De inloop is vanaf 13.30 uur en de middag begint om 14.00 uur. De toegang tot de Zwaluw, Sperwer 55 in Sommelsdijk, is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Reacties

Cookieinstellingen