Deze week in het Diekhuus

Foto: Sony DSC

Er is elke week een hoop te doen in het Diekhuus en deze week staat er ook weer genoeg op de planning!

Zo kun je deze week genieten van films, een rommelmarkt, muziek en de filmquiz!

Gone Girl
Op donderdag 28 januari en maandag 1 februari draait in de Rabobankzaal de film Gone Girl van regisseur David Fincher. Dit is in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De film start om 20.00 uur en kaarten hiervoor kosten aan de deur € 7,- (Leden en CJP € 5,50). Via Diekhuus.nl is het € 0,50 goedkoper.

Nick (Ben Affleck) en Amy Dunne (Rosamund Pike) staan op het punt om hun vijfde huwelijksjaar te vieren. De avond vóór hun jubileum begint Nick echter enige twijfels te krijgen over de stabiliteit van zijn huwelijk en gaat hij op bezoek bij zijn tweelingzus Margo (Carrie Coon) voor advies. De volgende ochtend keert hij terug naar huis en blijkt Amy plots verdwenen te zijn. Hij schakelt direct de politie in en na enig onderzoek blijken alle aanwijzingen naar slechts één persoon te leiden: Nick.

LEES OOK: Sterrenkok naar Beachclub ’t Gorsje

Rommelmarkt
Op zaterdag 30 januari is er een rommelmarkt in het Diekhuus. Zaal 6 staat van 10.00 tot 16.00 uur vol met tafels vol leuke spulletjes als boeken, kleding, sieraden, speelgoed en nog veel meer. De entree is geheel gratis.

Kindertheater ‘Geitje’
Zaterdagmiddag 30 januari speelt Katiuscia Principato  de kindertheatervoorstelling ‘Geitje’ in het Diekhuus. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De voorstelling begint om 14.00 uur en de entree bedraagt € 8,50 (bibliotheek leden € 6,-). Als u reserveert via de website van het Diekhuus dan krijgt u een euro korting.

Als Mik hoort dat er een nieuw geitje is, springt hij op zijn step om te kijken naar het kleine, grappige geitje dat geboren is. Alle dieren van de kinderboerderij zijn zo trots dat ze allemaal het goede nieuws willen vertellen, de koe loeit het uit, de geit mekkert van blijdschap en het paard steigert van geluk… Maar waar is nou dat lieve kleine geitje?

Katiuscia Principato is afgestudeerd aan het conservatorium in Enschede en speelde eerder o.a. de voorstellingen “Knofje” en “Ezel en beer”. Nu is het de beurt aan “Geitje”. Samen beleven de kinderen vanaf 2 jaar een avontuurlijke, muzikale voorstelling waarin niets te gek is en alles kan. Zing en dans je mee?

LEES OOK: Masters van Flakkee goed bezig

Filmquiz
Speciaal voor de filmliefhebbers die begrijpen dat film meer is dan alleen beeld en geluid èn oor de liefhebbers van een gezellig avondje uit is er op zaterdag 30 januari ‘De Grote Diekhuus Filmquiz’ a gogo op G-O!

De individuele deelnemers zullen het vuur aan de schenen gelegd krijgen door middel van filmstills, soundbites, scenes en fragmenten, filmmuziek en hele taaie trivia.

Dus denk jij dè filmkenner te zijn die snapt dat de Chewbacca geen kauwgom is, doe dan mee! De beste deelnemer of deelneemster van de avond wint uiteraard een weergaloze filmquiz a gogo op G-O prijs!

Via www.hetdiekhuus.nl kun je je aanmelden. Inschrijven kost €  6,00 per persoon inclusief een consumptie. De avond begint om 20.00 uur.

Muziekcafé 
Zondag 31 januari in de foyer van het Diekhuus is het weer MuziekCafé StarkLinnemann met Melting Pot. De dag begint om 15.00 uur en de entree bedraagt € 10,- en kinderen mogen voor de helft naar binnen. Als je kaarten bestelt via Diekhuus.nl krijg je € 0,50 korting.

Als u van (jazz)muziek houdt en een concert wilt beleven in uw eigen regio dan is en blijft het Diekhuus the place to be! Het Diekhuus in Middelharnis startte op 18 september 2011 een serie jazzconcerten met  het idee om aangename, toegankelijke jazzmuziek op Goeree Overflakkee te promoten. De concerten waren bedoeld voor een breed publiek.

LEES OOK: 60-jarig huwelijk in Oude-Tonge

De vaste bezoekers van het StarkLinnemann Muziekcafé hebben de afgelopen vier seizoenen kunnen genieten van een gevarieerd programma: StarkLinnemann trad onder andere op met Denise Jannah, Marjorie Barnes, Bert Lochs, Michael Simon, Ana Beck, Dick de Graaf, Gerard Kleijn, Deborah J. Carter, Anton Goudsmit, Ilja Reijngoud, Remko de Landmeter, Frits Landesbergen, Bobby Jacobs, Nils Fischer en Lilian Vieira.

Ook dit seizoen staat het StarkLinnemann muziekcafé geprogrammeerd in het Diekhuus. Na afloop van elke voorstelling kunt u nagenieten in het café. Onder het genot van een drankje en een hapje kunt u napraten over de middag en misschien treft u zelfs de artiesten nog aan de bar…

Reacties