DBGC lijdt eerste thuisnederlaag

Voor het eerst in anderhalf seizoen heeft DBGC een thuiswedstrijd in de competitie verloren.

De ploeg van trainer Richard Elzinga gaf in de derby tegen Den Bommel een 2-0 voorsprong uit handen: 2-3.

De beginfase was voor DBGC, dat binnen twee minuten al een mooie kans kreeg om de score te openen, maar de poging van Bas Abresch tegen de binnenkant van de paal zag belanden. Diezelfde Abresch was niet veel later opnieuw dicht bij een goal, maar zijn vrije trap werd uit het doel getikt door de goalie van Den Bommel. Na een minuut of twintig was het toch raak, toen de bal na een goede aanval over de linkerkant voor de voeten kwam van Joran Maliepaard, die met links de bal in het doel schoof: 1-0.

Den Bommel stelde er vrij weinig tegenover en was slechts twee keer echt gevaarlijk, met een schot dat goed geblokt werd door Bas Mackloet en een schot dat over het doel van Roy Nieuwland verdween. Aan de andere kant was DBGC in de persoon van Joran Maliepaard een aantal keren dicht bij een tweede treffer. Zijn schot verdween echter net naast en een kopbal van dichtbij belandde op de paal, waardoor Den Bommel in leven bleef en DBGC ‘slechts’ met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft was alles anders. Vanaf het begin zette Den Bommel DBGC onder druk en kwamen de blauw-witten niet meer aan voetballen toe. Eén goede aanval was echter voldoende om tien minuten na rust op een grotere voorsprong te komen. Dimri Vogelaar zette goed voor en Wilko Pulleman werkte koeltjes af: 2-0. Lang kon DBGC niet genieten van die voorsprong, want binnen vijf minuten lag de 2-1 achter Roy Nieuwland. Den Bommel rook bloed en zette DBGC nog verder onder druk, wat een kwartier voor tijd resulteerde in de 2-2.

In de slotfase ging alles mis wat maar mis kon gaan voor DBGC. De met kaarten strooiende arbiter Nijsse gaf Bas Mackloet een dubieuze tweede gele kaart, waardoor de blauw-witten in de slotfase door moesten met tien man. Desondanks kreeg DBGC nog een aardige kans, maar Wilko Pulleman schoot te gehaast in de handen van de keeper.

Kort voor tijd werd het drama compleet voor de Oude-Tongenaren. Waar een Bommelse aanval leek te stranden omdat de bal tientallen centimeters over de zijlijn was, besloot de grensrechter van Bommel bewust niet te vlaggen, waardoor de aanval door kon lopen. Tot overmaat van ramp leidde het tot een strafschop, na een vermeende overtreding van Bas Abresch. Hoewel Roy Nieuwland er nog aan zat met zijn hand, verdween de bal in het doel: 2-3.

Zo werd het een frustrerende middag voor DBGC, dat zichzelf kon verwijten dat het de wedstrijd niet al in de eerste helft besliste. Een geluk bij een ongeluk was de nederlaag van nummer twee Duiveland, waardoor de voorsprong van vijf punten behouden bleef. Aanstaande zaterdag wacht voor DBGC opnieuw een duel met een eilandgenoot, dan gaan de blauw-witten op bezoek bij Stellendam.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Robbert Huizer, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Joran Maliepaard (65. Robert Koster), Gertjan Lodder (90. Stefan de Leeuw), Bas Abresch, Tim Mackloet, Niels van der Kooij (46. Lars van Es), Wilko Pulleman.