Dit jaar weer vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling!

Foto: Image by free stock photos from www.picjumbo.com from Pixabay

Al een tijdje werd erover gespeculeerd, maar de kogel is nu toch echt door de kerk. Er is tijdens de jaarwisseling opnieuw een vuurwerkverbod.

Het kabinet had het OMT om advies gevraagd over een mogelijk vuurwerkverbod tijdens Oud & Nieuw. Diverse partijen, zoals zorginstanties, burgemeester, politie en brandweer lieten weten achter een vuurwerkverbod te staan. Belangenorganisaties binnen de vuurwerkbranche waren er echter tegen. Zij lieten weten te vrezen voor totale chaos tijdens de jaarwisseling als er een vuurwerkverbod zou komen.

Maar het besluit is genomen. De overgang van 2021 naar 2022 komt er met een vuurwerkverbod. De jaarwisselingen geven elk jaar weer honderden slachtoffers. En de zorg kan die extra patiënten op dit moment niet aan. De ic’s liggen namelijk al vol met coronapatiënten en ook in de rest van het ziekenhuis is het alle hens aan dek!

Inname illegaal vuurwerk 

De politie heeft dit jaar tot nu toe al ruim 146.000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vorige record is voor het hele jaar van 2020. Toen werd er bijna 123.000 kilo vuurwerk ingenomen. Dat record is nu dus al ruimschoots verbroken. Consumentenvuurwerk dat vorig jaar tijdelijk verboden was, is daarbij niet meegeteld.

Cookieinstellingen