Piets weerbericht: Pas op voor windstoten

Foto: Afbeelding van JuliaSchSch via Pixabay

We beginnen met een waarschuwing voor watersport en verkeer. Vandaag kun je te maken krijgen met windstoten in kracht 6 of 7. In het Waddengebied zelfs tot in kracht 8.

Door Piet Paulusma

Het is vandaag wat herfstachtig. Vanmorgen scheen er nog wel eens zon, maar vanmiddag is het meest bewolkt. Er is ook een geleidelijk kans op wat lichte regen. Toch heeft het droge weer de overhand. In het zuiden blijft het droog met ook vanmiddag nog wel eens zon. Overdag liggen de temperaturen rond de 19 tot 21 graden.

Er waait een (vrij) krachtige wind uit westelijke richtingen. Windstoten in kracht 6 en 7 en in het Waddengebied windstoten in kracht 8. De wind zal vanavond en vannacht wat afnemen. Morgen herstel met droog weer en 20 tot 22 graden. Er waait dan een matige tot krachtige wind uit west tot zuidwest, windstoten in kracht 7.

Weekend

Zaterdag en zondag overdag 21 tot 23 graden. Zondag is er met name in het zuiden kans op een bui. Maandag wisselen zon en bewolking elkaar af. Het wordt dan zo’n 21 à 22 graden. In het zuiden is er kans op een bui. Op dinsdag wordt het 19 graden en blijft het (meest) droog.