Verlaten en vergeten gebouwen

Foto: Aren Admiraal

Atelier havenhoofd 1 presenteert:  Verlaten en vergeten gebouwen, een  solotentoonstelling van Aren Admiraal. Urban Photography.

Aren Admiraal houdt zich al jaren bezig met fotografie, maar sinds een paar jaar fotografeert hij voornamelijk verlaten en vergeten plekken. Hij zoekt voortdurend naar de schoonheid van het verval en vindt deze in een oude schuur, stal, molen of huis, om vervolgens deze sporen uit de geschiedenis met zijn camera te documenteren.

“Ik ben iemand die lege en vervallen gebouwen ingaat, om de resten die er nog zijn vast te leggen”, aldus Aren. “Wat mij fascineert is de sfeer van verlatenheid en de vergankelijkheid. De gebouwen worden langzaam overwoekert door de natuur, voor mij een perfect decor voor mijn fotografie. Veel van deze gebouwen staan op de nominatie om te worden gesloopt, wat ik erg jammer vind, voor mij is zo’n monument een huis van verhalen. Soms stuit ik op een achtergelaten oliekan, oude trommel of drinkbak voor dieren”.

LEES OOK: Rommelmarkt en ontmoetingsdagen bij de Exoduskerk

De foto’s getuigen van respect voor deze gebouwen en hun geschiedenis. Dat respect heeft hij ook bij het binnentreden van zo’n leeg gebouw. Zijn stelregel is:” Ik neem niet anders dan foto’s, en laat er alleen mijn voetstappen achter. Ik kom nergens aan en maak niets stuk”.

Deze foto-expositie, een combinatie van kunst-en documentaire fotografie, is te zien  van zaterdag 7 november t/m vrijdag 4 december. Tijdens de opening op zaterdag 7 november, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd en op zaterdag 21 en 28 november is Aren zelf aanwezig. Hij is graag bereid u meer te vertellen over zijn fascinatie en de totstandkoming van zijn foto’s.

Openingstijden van de  galerie:
Woensdag   van 12.30-16.30 uur
Donderdag  van 12.30-16.30 uur
Vrijdag         van 09.30-12.30 uur

LEES OOK: Dit is er deze week allemaal te doen in het Diekhuus

Zaterdag: 7 november : *Opening expositie van 16.00-18.00 uur.
Zaterdag: 14 november: 9.30-12.30 uur
Zaterdag: 21 november: 9.30-12.30 uur (Aren is zelf aanwezig)
Zaterdag: 28 november: 9.30-12.30 uur (Aren is zelf aanwezig)

Buiten de reguliere openingstijden is het mogelijk de galerie te bezoeken op afspraak.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen