Pak slaag voor DBGC bij Duiveland

Foto: DBGC

 

DBGC heeft zaterdag de eerste nederlaag van het seizoen geleden.

De ploeg van trainer Richard Elzinga ging bij nummer twee Duiveland met maar liefst 5-1 onderuit. Desondanks blijven de blauw-witten koploper in de derde klasse B.

Aanvankelijk was er niet veel aan de hand voor DBGC, dat het zonder Thijs Tromp, Wilko Pulleman en de al langer geblesseerde Mike Jacobs en Gertjan Lodder moest doen. De ploeg had de wedstrijd redelijk onder controle en kwam na een kwartier op voorsprong, toen Robin Noteboom Niels van der Kooij de diepte in stuurde. De spits wist in twee keer de doelman van Duiveland te verschalken: 0-1. Tegenvaller was wel het snelle uitvallen van Bas Mackloet, die met een blessure het veld moest verlaten.

Lees ook: Flakkee hangt regenboogvlag in top

Lang kon DBGC niet genieten van de voorsprong, want na geklungel in de defensie was het de spits van Duiveland die voor 1-1 zorgde. Na een half uur kwamen de Oude-Tongenaren op achterstand, toen Dimri Vogelaar zich liet verrassen door een lange bal en doelman Roy Nieuwland te laat was om de rechtsbuiten van de thuisploeg af te stoppen. Zijn poging verdween in de goal: 2-1. Niet veel later werd het leed nog groter voor DBGC, toen de scheidsrechter een buiteling van een van de Zeeuwen ‘beloonde’ met een strafschop. Dat buitenkansje werd benut door de spits die daarmee voor de 3-1 ruststand zorgde.

In de rust pepten de spelers elkaar op en werd afgesproken voor elkaar te gaan knokken. De jacht op de aansluitingstreffer werd echter al snel beïnvloed door de steeds zwakker leidende scheidsrechter, die een keurige tackle op de bal van Robbert Huizer bestrafte met een gele kaart; Huizers tweede, en dus moest DBGC verder met tien man. Met Nigel Wiltschut als extra aanvaller werd nog wel geprobeerd om iets te forceren, maar echt dicht bij een goal kwam DBGC niet. Even was er weer hoop, toen ook Duiveland met tien man verder moest, maar vrijwel meteen daarna besliste de thuisploeg de wedstrijd definitief via een afstandsschot. In blessuretijd werd het nog pijnlijker voor DBGC, toen de spits uit een nieuwe strafschop de eindstand op 5-1 bepaalde.

Lees ook: Dit mag je niet missen! De vijf populairste berichten van vorige week

Kortom: een totale off-day voor DBGC, dat bij winst periodekampioen zou zijn geworden, maar nu Duiveland tot één punt zag naderen. Komende zaterdag krijgen de blauw-witten kans op eerherstel; dan komt Rimboe naar De Koepel.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Joran Maliepaard, Bas Mackloet (15. Jordy Buijs), Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Bas Abresch, Tim Mackloet, Robin Noteboom (65. Nigel Wiltschut), Niels van der Kooij, Lars van Es.

 

Reacties