De regenboogvlag mag uit

Foto: Sam Fish

Zondag 11 oktober was het wereldwijde Coming Out Day, maar aangezien op Flakkee alles dicht is in het weekend zijn vandaag de regenboogvlaggen gehesen.

De tocht begon om 9.00 uur op het politiebureau in Sommelsdijk. Daar hing de vlag al sinds afgelopen vrijdag in top, maar is voor de ceremonie toch nog even naar beneden gehaald zodat hij op de Flakkeese Coming Out Day gehesen kon worden.

coming out day-3

De volgende stop was het Edudelta aan de Langeweg in Sommelsdijk. Daar werd de zeven-koppige stoet opgewacht door leraren en drie klassen. Jacqueline Lokker van Gay op Flakkee drukte de leerlingen nog even op het hart dat het niet raar is om op hetzelfde geslacht te vallen en dat er gerust over gepraat mag worden. “Schaam je vooral niet, je bent niet alleen”, aldus Jacqueline.

De Prins Maurits, eveneens aan de Langeweg, deed niet mee aan de regenboogvlaggenactie. Maar gelukkig deden het gemeentehuis, de RGO, het Edudelta (tech) en het Diekhuus wel mee. En natuurlijk kan thuis ook gewoon de vlag uit worden gehangen!

coming out day-4

 

Reacties