DBGC verstevigt koppositie door overwinning op WFB

Foto: DBGC

Net als vorige week heeft DBGC een tik uitgedeeld aan een directe concurrent. De formatie van trainer Richard Elzinga won op bezoek bij WFB met 1-4 en zag het gat met de naaste achtervolgers groeien naar vier punten.

Vanaf het begin was DBGC heer en meester in Ouddorp. De thuisploeg koos voor een afwachtende tactiek en gokte op de counter, waardoor DBGC alle tijd en ruimte kreeg om te voetballen. De 0-1 was een logisch gevolg; Lars van Es zette voor, Wilko Pulleman schoot in en een verdediger van WFB liep de bal over zijn eigen doellijn. Vrijwel meteen daarna kreeg DBGC grote kansen om de score uit te breiden, maar Bas Abresch en Wilko Pulleman waren niet koelbloedig genoeg toen ze oog in oog met de doelman stonden. WFB was enkele keren gevaarlijk via de counter en uit dode spelsituaties, maar Roy Nieuwland hoefde geen enkele keer reddend op te treden.

Lees ook: Like en Win: Het leukste huisdier van Flakkee

Na rust koos WFB voor een andere tactiek; de Ouddorpers zetten wat meer druk, waardoor DBGC wat minder aan opbouwen toekwam en wat meer voor de lange bal koos. Dit pakte niet goed uit, met als gevolg dat WFB na een kwartier op gelijke hoogte kwam: 1-1. DBGC had het moeilijk, maar kwam een kwartier voor tijd toch opnieuw op voorsprong. Na een gesmoorde voorzet van invaller Robin Noteboom pikte Lars van Es de bal op en vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij raak: 1-2. Hierdoor was het verzet van WFB gebroken en kreeg DBGC meteen een aantal goede kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Wilko Pulleman raakte met een fraaie poging echter de paal, waarna Lars van Es de rebound van dichtbij over schoot. Iets later had Thijs Tromp pech dat zijn fantastische schot op de lat belandde.

Tien minuten voor tijd viel toch de definitieve beslissing. Na een mooie actie van Thijs Tromp kwam de bal bij Wilko Pulleman, die met een fraai geplaatste bal de verre bovenhoek vond: 1-3. Het slotakkoord was voor een verdediger van WFB, die in blessuretijd een lange bal van Bas Mackloet verkeerd beoordeelde en over zijn eigen doelman heen schoot. Daarmee werd 1-4 de eindstand in deze eilandderby en vergrootte DBGC het gat met de Ouddorpers naar vijf punten. Omdat Duiveland en NOAD ’67 ook punten verspeelden, staan de blauw-witten nu vier punten los. Aankomende zaterdag speelt DBGC een thuiswedstrijd tegen De Fendert, dat met 1-0 wist te winnen van Tholense Boys en met zeven punten uit vier duels op de derde plaats staat.

Lees ook: Gemist op Flakkee – week 39

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Jordy Buijs (46. Robin Noteboom), Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Bas Abresch, Tim Mackloet, Niels van der Kooij, Thijs Tromp, Wilko Pulleman, Lars van Es (75. Sonny Noordermeer).

Reacties