Het leukste huisdier van Flakkee

Foto: Nadine Moerenhout

Het is bijna 4 oktober en dat betekent; Dierendag!

Om dierendag dit jaar extra speciaal te maken heeft Nieuws.nl een Like en Win actie opgezet. De afgelopen weken zijn we bij een paar gelukkige huisdiereigenaren langs geweest om kennis te maken met de beestjes. We hebben foto’s gemaakt en gekletst met de baasjes.

Spelregels
De foto’s komen op onze Facebookpagina te staan. De foto met de meeste likes wint iets leuks voor het huisdier. De foto’s mogen natuurlijk gedeeld worden om meer likes te genereren, maar om te winnen tellen alleen de likes op de originele foto op onze Facebookpagina. Dus eerst op de foto klikken en dan pas klikken op ‘vind ik leuk’, dan komt de like bij ons terecht. Stemmen kan tot en met vrijdag 2 oktober.

1. Elly de Vogel uit Dirksland
Elly heeft van zichzelf acht hondjes, haar dochter heeft er één en verder dient ze ook nog als oppas voor kleine hondjes. “Als baasjes een hele dag weg moeten voor werk of als mensen op vakantie willen een paar dagen, dan kunnen kleine hondjes hier terecht in het Land van Flakkee”, vertelt ze.

Lees ook: Gemist op Flakkee – Week 39

Een drukke boel in huis dus met zoveel hondjes. “Maar wel heel erg gezellig. Er wordt de hele dag door gespeeld en gesnurkt, maar het leukste is nog dat ze allemaal een eigen karakter hebben”, lacht Elly. “Jasmijn ligt altijd onder de bank, Naomi ligt altijd in de bench en Marise is de vredestichter van de groep. Als er twee hondjes aan het vechten zijn gaat ze er tussenin staan”.

Elly de Vogel-3

2. Leanne Braam uit Langstraat
Leanne heeft op het moment dat wij langskomen zeven dieren in huis. “Zelf heb ik twee vogels, twee katten en twee honden. Op dit moment hebben we ook nog een logeerhond, dus het is gezellig druk”, vertelt ze. Een van de katten is al erg oud en heeft ze meegenomen uit een asiel.

“Een van de vogels is ’s avonds altijd chagrijnig en de twee honden vullen elkaar aan. Ze beschermen elkaar en komen elkaar helpen”, vertelt Leanne. “In principe is het hier elke dag dierendag, maar de twee honden zijn allebei rond dierendag jarig, dus zij krijgen sowieso een cadeautje”.

Leanne Braam

3. Cynthia Troost uit Middelharnis
Cynthia is de trotse eigenaar van Bobby en Tijger, twee katten die denken dat ze waakhonden zijn. “Als er ’s avonds in het donker vreemde mensen langslopen en ze zitten in de vensterbank dan gaan ze grommen”, vertelt ze lachend. “Ook als ik thuis kom dan zijn het net twee honden die rond gaan rennen”.

Lees ook: Wat begon als een grap eindigde met succes

“Ik heb geen favoriet, ik heb ze allebei al sinds het begin”, zegt Cynthia. “Normaal gesproken haal ik voor dierendag iets lekkers of iets leuks voor Tijger en Bobby”.

Cynthia Troost -1

4. Bianca Vroegindeweij uit Middelharnis
Bianca woont in een heuse dierentuin. “Wij hebben twee katten, twee lachduiven, een cavia, een vijver vol padden en kikkers en een hond die we delen met de buren”, vertelt ze. “Ik moet bekennen dan Elmo, de rode kat, toch wel mijn persoonlijke favoriet is. En andersom precies zo. Hij vindt iedereen aardig, maar mij vindt hij het leukst”.

“De hond woont half bij de buren. Hij lacht ook naar je, mensen worden daar vaak bang van, maar hij doet niks”, vertelt ze lachend. “Smurf, de andere kat, die kan echt heel erg klagen. Verder hebben ze eigenlijk allemaal wel een eigen persoonlijkheid. Het zijn lieve monsters”.

Bianca Vroegindeweij-4

5. Wendy Baan uit Oude-Tonge
Wendy heeft twee katten; Nala en Luna. “Alles is raar aan die twee. Als ik bijvoorbeeld ga zingen, dan valt Nala mij aan, dus waarschijnlijk klink ik nog erger dan kattengejank”, lacht ze. “Nala heeft ook een hekel aan camera’s. En als Luna merkt dat we wakker zijn dan komt ze aan de deur staan krauwen tot ze naar binnen mag. Ze mist ons echt ’s nachts”.

Lees ook: Genoeg opvang in Nederland

“Ik heb geen favoriet, dat kun je ook niet zeggen over je kinderen”, vindt ze. “Met dierendag maak ik lekker een visje voor hen klaar”.

Wendy Baan-1

6. Sylvia Berens uit Oude-Tonge
“Mijn moeder heeft dit kleintje gevonden, hij was achtergelaten door zijn eigen moeder. We voeden hem nu op met de fles”, vertelt Sylvia. “Hij doet het echt super goed, daarom heet hij Mazzel”.

“We vonden hem met ongeveer veertien dagen en hij is nu een week bij ons. En hij blijft ook bij ons. Dit kleintje is te leuk om weg te doen!”, aldus Sylvia.

Sylvia Berens4

Stemmen maar! 

Reacties

Cookieinstellingen