Radio op zolder bij het Streekmuseum

Foto: Streekmuseum GO

De stichting WO2GO is al jaren te gast in het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk met een wisselende expositie op de zolderverdieping. In dit jubileumjaar kreeg men zelfs een extra ruimte, die werd ingericht als herdenkingsruimte waarin de oorlogsslachtoffers van Goeree-Overflakkee centraal staan.

Nu vlak voor het einde van de seizoen is er nog een element in de tentoonstelling aangebracht met als thema ‘de Radio op zolder’. Zoals in de oorlogsjaren de radio op de zolder verborgen kon zijn, staat ook nu de radio letterlijk en figuurlijk op de zolder van het streekmuseum. Het project is ontstaan door een mooie samenwerking van verschillende partijen en vormt als ware een proefproject voor het Streekmuseum, aangezien zij sterk willen gaan inzetten op interactiviteit.

Lees ook: Flakkee gepromoot op 50+ beurs

Dhr. Dekkers van museum de Stove uit Achthuizen schonk twee antieke radio’s die door dhr. Stolk en dhr. Markwat werden omgebouwd en geïnstalleerd in de expositieruimte. Dennis Notenboom van Wo2GO monteerde de geluiden die uit de boxen klinken waarna dhr. Groen de computer programmeerde. Zo worden de bezoekers van de zolder al bij de trapopgang naar zolder (dmv een bewegingssensor), verwelkomt door de proclamatie van Hare Majesteit Koningin Wilhelmina over de Duitse inval. Met een viertal knoppen kunnen door de hele ruimte verdere stukken muziek, geluidseffecten en ooggetuigeverklaringen worden afgespeeld. Zo vertellen de heren van Kempen, Struik en Hakkenbrak over een aantal gebeurtenissen in de oorlog en wordt de bezoeker meegenomen middenin een luchtgevecht. Volgend seizoen zal de stichting nog meer knoppen toevoegen en deze nog beter in de collectie opnemen!

Het Streekmuseum is dit jaar nog te bezoeken t/m 31 oktober, voor meer bezoekersinformatie bezoekt u de website www.streekmuseum.nl.

Lees ook: Journalistiek les van twee bekende Nederlanders

Reacties

Cookieinstellingen