Hoofdprijs ‘Jouw Deltaroute Moment’

Foto: Manja Meijer Fotografie

De Deltawerken beleven op een ultieme manier en het totale overzicht van deze werken zien vanuit de lucht?

Dat heeft Jaap Dorleijn uit Goes afgelopen zaterdag 19 september mogen mee maken samen met zijn zoon. Eind augustus besloot Jaap Dorleijn, net gestart met zijn hobby fotografie, toch maar om die ene goed gelukte foto van de Oosterscheldekering in te dienen op de site www.jouwdeltaroutemoment.nl.

Vrienden en familie konden stemmen en binnen enkele dagen stond Dorleijn op de 7e plek. Na een jury-oordeel kwam zijn foto als beste uit de bus. Zijn motivatie (Deltawerken is voor en door Zeeland), de motivatie van de vakjury en de kwaliteit van zijn foto tezamen leverde hem de 1e prijs op.

Lees ook: Flakkee: Liever geen vluchtelingen

De fotowedstrijd werd georganiseerd door Beleef de Deltaroute, het gezamenlijke project van Rijkswaterstaat en ANWB, om de beleving rond de dertien Deltawerken in beeld te krijgen en mensen ook meer te laten weten waarom de Deltawerken er zijn en dat kennis hierover tezamen met uitjes en evenementen in de Delta te beleven zijn. Zoveel Deltawerken, zoveel prijzen. Dertien in totaal, aangeboden door dertien partners van Beleef de Deltaroute. Een Roompot-appartement, varen met een groep op een Hoogaars en de Klipper Avontuur Goes tot kitesurfen, zeilen, en nog veel meer. Maar de hoofdprijs was toch wel het ultieme Deltaroute-moment om de Deltawerken te mogen zien vanuit de lucht: een helikoptervlucht over de Oosterscheldekering, Brouwersdam en Haringvlietsluizen.

Zaterdag 19 september nam Jaap zijn zoontje Luc mee op dit avontuur en natuurlijk zijn camera. Deze spectaculaire prijs werd mogelijk gemaakt door Prince-Helicopters uit Zierikzee. Nadat hij de prijs officieel overhandigd had gekregen, nam Ton Prince hen mee in met de Enstrom 480 om het Delta-luchtruim te verkennen en teruggekeerd bleek: Jaap en zijn zoon hadden enorm genoten.

Nederland is innovatiekracht
Na afloop kregen Jaap Dorleijn en Ton Prince een bijzondere foto aangeboden van Rijkswaterstater Karen van Burg met daarop de helikopter die in de jaren ’80 werd ingezet voor de aanleg van de Oosterscheldekering. De stenen voor het fundament van deze kering werden met een proef vanuit het luchtruim op de gewenste plek gestort. Deze foto was gemaakt door een oud-Rijkswaterstater en eveneens Zeeuw Leen Becu. Samen met de aannemer had hij toentertijd deze proef bedacht en uitgevoerd. Innovaties in de delta zijn, waren en blijven gaande. De dertien Deltawerken toen en nu. Maar ook de op stapel staande nieuwe projecten om de Delta tegen de zeespiegelstijging in de toekomst te beschermen, in relatie met de natuur, is Nederlandse innovatiekracht. Een mooi product van de Delta waar de Nederlanders en buitenlandse recreanten graag voor naar de Delta komt: kennis en beleving.

Lees ook: Toch nog negen mensen bij Flakkee Pride

Ook eens vliegen met een helikopter boven de Deltawerken of in het Deltagebied? Meer informatie op http://www.prince-helicopters.nl. Weten wie de andere 12 prijswinnaars zijn of ook iets bijzonders willen beleven of leren rond de Deltawerken: ga dan naar www.beleefdedeltaroute.nl.

uitreiking fotowedstrijd Mijn Delta uitreiking fotoprijs mijn delta winnende foto jaap Dorleijn

Reacties