Van Klassiek naar Modern en dan weer terug

Foto: Pixabay

De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen.  Dinsdagavond 6 oktober start Hans van der Wulp een avondcursus en laat hij de verbanden zien tussen postmoderne muziek en ouder repertoire zoals barok.

De twintigste eeuw staat bekend als de eeuw van de “moderne muziek”. Muziek die moeilijker te begrijpen was dan die uit vroeger tijd, en daardoor ook niet iedereen aansprak.

Lees ook: Kunstcursus! 

Verdergaande ontwikkelingen naar twaalftoonsmuziek en elektronische muziek deden daaraan geen goed. Plezierig voor de fijnproevers en de experimentelen, maar de gewone muziekliefhebber haakte af en wendde zich tot het traditionele repertoire. Lichte muziek, “amusementsmuziek”, later omgedoopt tot “popmuziek”, kon uitgroeien tot het algemeen repertoire van de radiozenders.

In de laatste decennia is daarin verandering gekomen en zijn de klassieke componisten, met als voorlopers Steve Reich en Philip Glass, weer beter in het gehoor liggende muziek gaan maken. En zelfs is een toenadering van popmuziek en klassieke muziek onmiskenbaar.

Lees ook: Rubensplein wordt Ppannacourt en verkeersplein

In een cursus van 3 avonden gaan we in op deze ontwikkelingen en laat Hans van der Wulp u de verbanden zien van “postmoderne muziek” (bijvoorbeeld minimal music) en ouder repertoire (bijvoorbeeld barok), maar ook de overeenkomsten van deze muziek met popmuziek en lichte muziek zullen aan de orde komen. Een interessante cursus die u meer zal doen begrijpen van muziek, waardoor u er ook meer van zult genieten. Een en ander zal toegelicht worden met voorbeelden, niet alleen met geluid, maar ook met beeld

De kosten van deze cursus bedragen slechts € 37,50.

Lees ook: Voorkom eenzaamheid bij ouderen

De cursus bestaat uit drie dinsdagavonden van 19:30-21:30. De cursusdata zijn: 6, 13 en 20 oktober in de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat R. Zoomers  06 – 41365591 of mailen naar [email protected]. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op de website www.kcego.nl of ons op facebook liken.

Reacties