Kunst door de eeuwen heen

De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert diverse cursussen, lezingen en concertreizen.  Donderdagavond 1 oktober start kunsthistoricus Frank Swagemakers een avondcursus over de moderne kunst in de 20e eeuw.

Na het impressionisme, dat in de 19e eeuw de kunst een enorme sprong vooruit had gegeven, heeft vooral Vincent van Gogh de kunstenaars het idee gegeven dat het maken van een kunstwerk niet zozeer zit in vakmanschap maar in de geest van de kunstenaar. De geest, de inspiratie, de vonk, de waanzin of de creativiteit is de basis geworden van de moderne kunst.

Lees ook:  Twintigers serie Eilanden-Nieuws gaat gewoon door

In deze serie van 4 avonden zult u verrast zijn van de originaliteit van de mensen die we tegenwoordig kunstenaar noemen. Het is een groot verschil met de kunstenaars van vroeger tijden, die vakman waren en op deze wijze een eerzaam beroep uitoefenden. De modernen schoppen tegen de maatschappij, laten ons schrikken of ons verbazen. Ze tonen ons een wereld die we niet kennen en zelfs niet willen kennen. Onze reactie is vaak afwijzend of niet begrijpend. Tijdens de cursus gaan de cursisten er naar kijken met een open blik.

Alle avonden staan in het teken van een thema. Dit zijn de thema’s: Modernisme; de tijd van Picasso, Duchamp en Dali; de tijd van Pollock, Rothko en Pop Art en de Hedendaagse kunst.

Als er voldoende belangstelling is gaat de KCE met de cursisten een bezoek brengen aan het museum voor hedendaagse kunst, museum De Pont in Tilburg. De kosten van deze cursus bedragen slechts € 50,-.

Lees ook: GO Groen, gewoon doen!

De cursus bestaat uit drie dinsdagavonden van 19:30-21:30. De cursusdata zijn: 1, 15 en 29 oktober en 12 november in de Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk.

Bent u geïnteresseerd in deze cursus of wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de KCE, zoals cursussen, lezingen en muziekavonden, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat R. Zoomers  06 – 41365591 of mailen naar [email protected]. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op de website www.kcego.nl of ons op facebook liken.

Reacties