“GO groen, gewoon doen!”

Foto: Sam Fish

33 vrijwilligers hebben handschoenen, grijpers, hesjes en vuilniszakken gekregen van de gemeente Goeree-Overflakkee.

De vrijwilligers kwamen dinsdagmiddag 15 september samen in de kantine van het gemeentehuis in Middelharnis. Daar werd eerst wat verteld over de geschiedenis van afval. “Vroeger werden alle producten hergebruikt of afgebroken door de natuur, maar tegenwoordig wordt er heel veel op de grond gegooid”, vertelt Jan van Wezel. Om mensen te stimuleren is er een slogan in het leven geroepen; GO groen, gewoon doen!.

Lees ook: Twintigers serie Eilanden-Nieuws gaat door!

“Er zijn al een hoop projecten gaande om het eiland mooi en schoon te houden”, gaat wethouder Daan Markwat verder. “Zo gaan basisscholen een paar keer per jaar de natuur in om schoon te maken en hebben we de acties van Nederland Schoon. Daarnaast is het aanpakken van afval de verantwoordelijkheid van mensen zelf. Sancties hebben geen nut, we moeten gewoon met zijn allen onze mindset aanpassen”, vindt hij. “We waarderen het enorm dat jullie ons een handje willen helpen met het behouden van ons mooie eiland”.

Initiatief
Het initiatief komt bij Ria van Middelkoop vandaan. Zij ruimt al jaren zwerfafval en mailde de gemeente om te vragen of ze niet een handje konden helpen. Zodoende is er een heel team ontstaan van 41 vrijwilligers.

Buiten de spullen voor het opruimen van het zwerfafval, krijgen een aantal vrijwilligers ook een pasje om het afval gratis te kunnen deponeren bij de milieustraat. Het eerste kaartje werd overhandigd aan initiatiefneemster Ria van Middelkoop.

Lees ook: Onthulling kunstwerk Jaap Reedijk groot spektakel

zwerfafval-1 zwerfafval-2 zwerfafval-3 zwerfafval-4 zwerfafval-5

Reacties