Bekende journalisten naar Flakkee

Foto: Pixabay

Op maandag 21 september 2015 om 14:00 uur start het nieuwe seizoen van de PCOB afdeling Goeree-Overflakkee.

In De Hoeksteen te Middelharnis komen twee bekende Journalisten van radio en tv over hun werkzaamheden en activiteiten vertellen. Jelle Visser en Henrik-Willem Hofs (Beiden van Flakkeese komaf) Deze middag is bedoeld voor leden van de PCOB en voor hen die overwegen om deze middag ook lid te worden. Het beloofd in ieder geval een bijzondere opening te worden van het nieuwe vergaderseizoen met deze prominente gasten.

Jelle Visser
Jelle Visser geboren en getogen in Stellendam (1973) voltooide de Utrechtse School voor Journalistiek en begon zijn journalistieke loopbaan als buitenlandredacteur bij het toenmalige TweeVandaag (EO-TROS). Voor EenVandaag (AVRO-TROS) maakte hij vele reportages en deed hij verslag vanuit oorlogs- en ramp-gebieden (Balkan, Israël, Irak, Afghanistan). Samen met collega Jan Ponsen maakte hij een veelbesproken repor-tage over een van de laatste voortvluchtige Nederlandse oorlogsmisdadigers: Heinrich Boere. Met de verborgen camera zochten ze de bejaarde SS’er in Duitsland op, waarna Boere het tweetal voor de Duitse rechter sleepte wegens ‘huisvredebreuk’. De rechtbank sprak Ponsen en Visser in 2012 vrij vanwege het “grote maatschappelijke belang” van de reportage. Sinds 2011 is Jelle één van de eindredacteuren van Een Vandaag.

Lees ook: Reactie op Twintigersserie Eilanden-Nieuws

Henrik-Willem Hofs
Henrik-Willem Hofs is sinds 2006 de enige werknemer van NOS Bureau Rotterdam, met een bureautje midden op de redactie van de regionale omroep RTV Rijnmond. Daarvandaan volgt hij voor de NOS het Rotterdamse nieuws op de voet – bijvoorbeeld vanaf het stadhuis, vanuit de Kuip of de haven – en vaak in samenwerking met zijn collega’s van Rijnmond en het ANP. Een geboren en getogen Rotterdammer is hij niet: geboren in Haarlem (1973), en getogen in Dirksland op Goeree-Overflakkee. Zijn studie Communicatieweten-schap deed hij in Nijmegen. Daarna wilde hij graag weer naar het westen. Eigen nieuws brengen geeft hem een kick. Bij groot nieuws leeft hij op.
 

Reacties