Met tien man naar knappe overwinning

DBGC heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Richard Elzinga speelde meer dan een uur met een man minder, maar wist NOAD ’67 desondanks met 1-2 te verslaan.

Al vroeg leek DBGC op voorsprong te komen in Sint-Philipsland, toen Bas Abresch raak schoot op aangeven van Thijs Tromp. De scheidsrechter keurde de goal echter af vanwege vermeend buitenspel. Het bleek de eerste in een reeks van opvallende beslissingen van de arbiter, die na 25 minuten zijn stempel op de wedstrijd drukte door Roy Nieuwland de rode kaart voor te houden. De doelman kwam na enkele verdedigingsfouten oog in oog te staan met een van de aanvallers en legde hem net buiten het strafschopgebied neer; het ontnemen van een duidelijke scoringskans en dus rood, oordeelde de scheidsrechter. Gelukkig voor DBGC was reservedoelman Bas Steensma net gearriveerd en kon hij plaatsnemen onder de lat. Zijn eerste actie was echter de bal uit het net halen, want tot overmaat van ramp verdween de vrije trap via beide palen in het doel: 1-0.

DBGC liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef met combinatievoetbal de aanval zoeken. Dat leidde al vrij snel tot de gelijkmaker van Thijs Tromp, die werd weggestuurd door Tim Mackloet en de bal beheerst onder de doelman door schoof: 1-1. NOAD ’67 wist geen raad met de numerieke meerderheid en dus hield DBGC vrij gemakkelijk stand. De blauw-witten waren voor rust nog het dichtst bij een voorsprong, maar het schot van Thijs Tromp belandde tegen de paal. Ook had diezelfde Tromp een strafschop verdiend toen hij de doelman omspeelde en omver werd gelopen door een verdediger. Hier zag de scheidsrechter echter niet het ontnemen van een duidelijke scoringskans; tot ontzetting van alles met een blauw-wit hart liet hij doorspelen.

Na rust had NOAD ’67 het overwicht, maar de Zeeuwen wisten weinig tot niets te creëren. Door hard te werken en georganiseerd te spelen, bleef DBGC eigenlijk simpel overeind. In de tegenaanval kregen de Oude-Tongenaren zelf nog een aantal goede kansen, waarbij de grootste voor Wilko Pulleman was. Op aangeven van Joran Maliepaard kwam hij echter een teenlengte tekort. Vijf minuten voor tijd kon alles wat blauw-wit was echter toch nog juichen. Thijs Tromp trok vanaf links naar binnen en zag zijn schot dusdanig geblokt worden dat de bal voor de voeten kwam van invaller Gertjan Lodder, die op een halve meter van de lijn het beslissende tikje gaf en zich daarmee kroonde tot matchwinner: 1-2.

Zo boekte DBGC op basis van wilskracht een belangrijke overwinning. De ploeg van trainer Elzinga gaat nu samen aan kop met Duiveland en WHS, die eveneens zes punten hebben verzameld. Aanstaande zaterdag komt WHS naar De Koepel, waar om 14.30 uur zal worden afgetrapt.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Joran Maliepaard, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Tim Mackloet, Bas Abresch (65. Gertjan Lodder), Thijs Tromp, Wilko Pulleman (80. Jordy Buijs), Lars van Es (25. Bas Steensma).