NPO komt met verkiezingsplatform voor jongeren

Foto: Pixabay

De Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. En menig mens gaat wel stemmen, maar jongeren blijven daarin vaak nog achter.

Ze hebben vaak het gevoel geen verschil te kunnen maken en dat is precies waar ze de fout in gaan. Daarom komt de NPO met een verkiezingsplatform dat gericht is op de jongeren. Daar wordt alle informatie uit tv- en radioprogramma’s, podcasts en artikelen gebundeld.

Samenwerking

Het platform is een samenwerking tussen NPO 3, 3FM en FunX. Met de website willen de zenders jongeren informeren over de verkiezingen. Daarvoor gebruiken ze ook de hashtag #ZetJeStemNietOpMute.

Volgens de zenders blijven nu te veel jongeren thuis op de verkiezingsdag. Daar moet verandering in komen volgens hen. Jongeren kunnen met een stem meebeslissen over hun eigen toekomst.

Programma’s

Op platform zijn diverse uitzendingen en podcasts te beluisteren en zien. Onder andere de serie House of Politics en het programma ‘Kies wat’ van Tim Hofman. Maar ook de Verkiezingspodcast en ‘Frank & Eva: Welkom bij de club’ zijn te beluisteren. Dat laatste programma wordt eenmalig omgedoopt tot ‘Frank & Eva: Welkom bij het stemloket’.