Nieuwe expositie Jaap Reedijk

Jaap Reedijk, fotograaf, beeldend kunstenaar
Foto: Jaap Reedijk

Om half 10 ’s morgens wordt op zaterdag 29 augustus de gloednieuwe expositie van kunstenaar Jaap Reedijk geopend in het Atelier Havenhoofd 1 in Middelharnis.

Het atelier Havenhoofd 1 is van kunstenares Renate van Opdorp en verzorgt, buiten de presentaties van haar eigen werk, regelmatig gastexposities. Tot en met 26 september zal het nieuwe werk van Jaap Reedijk te zien zijn. Zelf zal hij op zaterdag 29 augustus tot 17.00 uur aanwezig zijn.

Naast de jaarlijkse Kunstkijk en de deelname aan de Kunstplus galerie in Oude Tonge exposeert Jaap Reedijk niet veel in de regio. “Dat is een beetje een luxeprobleem” zegt de kunstenaar. “Mijn werkterrein is nogal breed en ik werk veel in opdracht. Dat betekent dat mijn produktie niet zo heel hoog is en als er nieuw werk komt dan is dit al weer snel weg”. Dit is ook mede door de eigen kunstuitleen van de kunstenaar. “Ik heb dan ook besloten om deze keer werk apart te houden voor deze expositie. De expositie is een mix geworden tussen de fotografie en de schilderijen waarbij de schilderijen toch wel in de meerderheid zijn. Het is een beetje een thuiswedstrijd”, aldus Jaap Reedijk.

Lees ook: Koninklijke Onderscheiding voor Toon Buijs

Een belangrijk onderdeel van de expositie zijn toch wel de schilderijen die gebaseerd zijn op de theaterfotografie die Reedijk verzorgt voor diverse artiesten. Zo maakte hij de foto’s voor o.a. Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal. Voor Wende Snijders fotografeert hij nog steeds de liveshows.  Dit werk is terug te vinden in de doeken en foto’s.

De kunstenaar vindt elke expositie altijd weer een uitdaging. “Zeker omdat er veel nieuw werk bij zit dat ik graag door de toeschouwers wil laten toetsen”.

De expositie is te zien van zaterdag 20 augustus t/m zaterdag 26 september.
Openingstijden: woensdag en donderdag van 12.30 tot 16.30 uur.
Vrijdag en zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden is de galerie open op afspraak.

AFFICHE HAVENHOOFD EXPOSITIE JAAP REEDIJK

Reacties

Cookieinstellingen