Koninklijke onderscheiding voor Toon Buijs

Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

De heer A.J. Buijs uit Oude-Tonge werd donderdagmiddag 27 augustus 2015 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Waarnemend burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit.

Toon Buijs is al ruim 50 jaar vrijwilliger bij de Voetbalvereniging DBGC in Oude-Tonge. Het is een man van weinig woorden, maar van vele daden. Hij begon als jeugdleider, en later heeft hij vele functies bekleed zoals (onbezoldigd) trainer van jeugdelftallen maar ook van het eerste elftal. Ook is hij verzorger geweest van het eerste elftal.

Lees ook: Proef Portugal in het Diekhuus

Inmiddels is hij 80 jaar en nog dagelijks te vinden op “zijn” voetbalwei. Hij onderhoudt en keurt de velden, vangt de mollen, en houdt ook het ballenhok bij. Ook verricht hij kleine werkzaamheden aan de gebouwen en vangt hij de scheidsrechters op.

Zijn kennis, visie en ervaring is onmisbaar voor Voetbalvereniging DBGC. Met zijn inzet vervult hij dan ook een voorbeeldfunctie voor anderen.

foto 2 uitreiking Koninkijke Onderscheiding de heer A.J. Buijs foto uitreiking Koninkijke Onderscheiding de heer A.J. Buijs

Reacties