JMK Ouddorp sponsort voedselpakketten

Foto: Jouw Marktkraam Ouddorp

Jouw Marktkraam in Ouddorp is weer goed bezig. Dit keer geen cheque uit de goede doelen kraam, maar voedselpakketten!

Vanuit het project ‘Brood van gisteren’ konden de voedselpakketten gesponsord worden. Deze zijn bestemd voor de stichting Oost-Europa. Met de voedselpakketten kunnen dertig gezinnen worden geholpen.

Activiteit voor geld

Elk jaar organiseert de werkgroep activiteiten om geld in te zamelen voor arme gezinnen in Roemenië. Dit jaar is dat door de maatregelen rondom het coronavirus wat lastiger. Diverse activiteiten kwamen daarom stil te liggen. “Daarom startte de werkgroep een actie waarbij bedrijven en particulieren een gift konden overmaken. Dat geld gaat naar de voorzitter van de stichting in Roemenië,” vertelt de heer Baan van de werkgroep. “Daar zal het benodigde voedsel worden gekocht voor de armen gezinnen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Brood van gisteren

“Er is niets mis met het brood van gisteren,” zegt Peter Grinwis. Hij is de manager van Jouw Marktkraam in Ouddorp. “Eerst gingen niet verkochte producten terug en werd het verwerkt tot onder meer veevoer. Gevoelsmatig willen we dat laatste zoveel mogelijk voorkomen. Het is zonde als brood niet meer gebruikt wordt voor de menselijke consumptie. Zeker als dat gebeurt omdat het een dagje ouder is.”

Precies daarom wordt dit brood verkocht als ‘Brood van gisteren’ binnen Jouw Marktkraam in Ouddorp. “Dat is goed voor het milieu en het is voordeliger. De opbrengst van dit brood gaat naar een voedsel gerelateerd project. Dit keer is dat dus voor dit project van de werkgroep Oost-Europa.”