Subsidie voor vergroting cyberweerbaarheid

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Samenwerkingsverband en stichting Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden ontvangt een subsidie om de cyberweerbaarheid van niet-vitale ondernemers te vergroten.

Het samenwerkingsverband bestaat uit een unieke samenwerking tussen publieke en private organisaties. “De afhankelijkheid van IT wordt door de digitalisering steeds groter”, zegt Christian Boertje. Hij is directeur Cybersecurity bij Nemesys en initiatiefnemer van het samenwerkingsverband. “Het is zorgwekkend hoe kwetsbaar organisaties zijn voor digitale dreigingen. En de cybercriminaliteit neemt nog steeds toe. Alleen samen kunnen we dit tegengaan.”

Cybercrime bij ondernemers

Er is een toename te zien in de hoeveelheid aangiften van cybercrime bij de politie-eenheid Rotterdam-Rijnmond. In het eerste kwartaal van 2020 is er een toename van 46 procent, vergeleken met vorig jaar. Zo’n 14.500 ondernemers in de doelgroep worden niet actief geïnformeerd. Het gaat hierbij over hun eigen verantwoordelijkheid om de kans op cybercrime te verkleinen.

En zonder goede en voldoende informatie kun je niet veel doen. En dus is er voor hen een reële kans om getroffen te worden door cyberaanvallen.

On- en offline

Het samenwerkingsverband kan de ondernemers helpen in deze strijd tegen de onlinecriminaliteit. Er wordt inzicht geboden aan de doelgroep, dat gebeurt zowel online als offline met activiteiten. Ook worden de ondernemers gefaciliteerd met kennis en kunde. Zo kunnen zij zich in de toekomst beschermen tegen cybercriminelen. Op die manier kunnen ondernemers zich gewoon richten op hun zakelijke kant.

Meer informatie

Ben jij een zelfstandige ondernemer en heb je te maken met online veiligheid? Kun jij deze kennis en kunde wel gebruiken? Kijk dan voor meer informatie op de website van Cybernetwerk Zuid-Hollandse Eilanden.