DBGC begint nacompetitie met gelijkspel bij VVC ‘68

Foto: DBGC

 

DBGC is de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse begonnen met een gelijkspel. In de uitwedstrijd tegen tweedeklasser VVC ’68 uit Halsteren werd het 1-1.

48 uur na de verloren beslissingswedstrijd tegen Hellevoetsluis was het de vraag hoe DBGC hersteld zou zijn van deze deceptie. Op personeel gebied had de ploeg in ieder geval de nodige schade opgelopen, want ten opzichte van het duel op Hemelvaartsdag miste trainers Richard Elzinga maar liefst zes (!) basisspelers door blessures en schorsingen. Mede daardoor koos DBGC, dat met twee A-junioren in de basis startte, voor een wat afwachtende tactiek op het fraai gelegen sportpark De Beek.

Lees ook:  Opa en oma dag in het Streekmuseum

Thuisploeg VVC ’68 koos vanaf het begin voor de aanval en zag dat na tien minuten worden beloond met de openingstreffer, die met enig geluk ontstond uit een scrimmage: 1-0. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam DBGC wat beter in het spel en creëerde de ploeg ook een aantal kansen. Gertjan Lodder zag een bal van de lijn gehaald worden, een inzet van Thijs Tromp werd gekeerd door de doelman en een voorzet van Mitchell Tdlohreg verdween via een verdediger op de lat. Aan de andere kant kwam DBGC goed weg toen een treffer van de thuisploeg werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft had DBGC de zaken nog wat beter onder controle en kwam het na een uur spelen op gelijke hoogte. Een verre ingooi van Sonny Noordermeer werd opgepikt door Jeroen Sep, die goed het overzicht bewaarde en Lars van Es bediende, die dankzij een goede loopactie vrij opdook bij de tweede paal en de baal binnen kon tikken: 1-1. Het was de eerste goal van de A-junior in het eerste elftal, en een belangrijke ook!

1-1 Lars van Es

https://youtu.be/fz3i45DU7As

De gelijkmaker was voor VVC ’68 het sein om nog wat meer druk te gaan zetten op DBGC. Met het inbrengen van twee handige invallers lukte dat aardig, maar mede dankzij een goede redding van Bas Steensma en de paal, die DBGC in blessuretijd te hulp schoot, bleef het bij 1-1. Voor de blauw-witten een prima uitgangspositie om het karwei zaterdag op het eigen sportpark De Koepel af te maken. De terugwedstrijd begint om 14.30 uur.

Lees ook: Pontje vaart weer over het Volkerak

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Sonny Noordermeer, Mike Jacobs, Jordi Hotting, Dimri Vogelaar, Mitchell Tdlohreg, Joey Jacobs, Thijs Tromp, Lars van Es, Gertjan Lodder (60. Dennie van Druningen), Jeroen Sep (75. Niels van der Kooij).

Reacties