Pontje Waterpoort vaart weer op Volkerak

Foto: Sam Fish

Fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers kunnen in hun handen knijpen van geluk, want er vaart deze zomer weer een pontje over het Volkerak.

Voor de opening van het nieuwe seizoen was het pontje versierd met gekleurde vlaggetjes en was er een ceremoniemeester aan boord. “Ik wilde de dag eigenlijk heel spectaculair openen door er een fles champagne tegenaan te gooien, maar ik hoorde dat dat al in 1897 was gedaan”, vertelt ceremoniemeester en zelfbenoemd ambassadeur van Waterpoort Pier van Poarte lachend.

De boot is van Reinier van der Zee, die kocht hem een aantal jaar geleden van de vorige eigenaar. “De boot voer een lange tijd door de Biesbosch, maar was daar niet meer nodig. De eigenaar legde hem ergens aan en keek er niet echt meer naar. Wij hebben hem opgeknapt en hij is eigenlijk perfect voor dit soort tochten”, vertelt hij. De boot heette toen nog Delfshaven, maar is nu omgedoopt tot Waterpoort.

Lees ook: Pa… vertel eens over de teil

Waterpoort
Waterpoort is een organisatie die wordt getrokken door drie provincies, zes gemeentes en een waterschap. Het pontje is bedoeld om het fietsen rond het Volkerak makkelijker en leuker te maken. Op deze manier wordt Goeree-Overflakkee via het water verboden met Noord-Brabant.

Om het varen nog beter te laten verlopen worden er op korte termijn nog borden geplaatst met tijden en verwijzingen naar extra informatie.

Het pontje ´Waterpoort´ brengt heeft plek voor twintig fietsen en vijftig mensen en maakt een rondje dat ruim vier uur duurt. De ronde begint in Dintelmond en gaat dan via Ooltgensplaat naar Sluishaven, Benedensas en weer terug naar Dintelmond. Een ronde die twee keer per dag wordt gevaren. Meevaren kan voor € 5,- per stop of € 20,- voor de hele ronde. Let wel op, de pont gaat maar één kant op. De laatste informatie over vertrektijden zijn te vinden op de website van Waterpoort.

Lees ook: Wenskaarten voor gedupeerden brand

Reacties