Deze week in het Filmhuis

Het Diekhuus organiseert elke week weer nieuwe activiteiten, waaronder het Filmhuis Middelharnis. Deze week kunt u daar kijken naar de films Nena en Edge of Tomorrow.

Nena
Op donderdag 15 januari kunt u kijken naar de film Nena, geregisseerd door Saskia Diesing.
De film speelt zich af in de zomer van 1989. De vader van de zestienjarige Nena lijdt aan MS. Als hij zelfmoord probeert te spelen is Nena erg gekwetst door zijn doodswens. Daarnaast wordt ze ook nog eens tot over haar oren verliefd op Carlo, de pitcher van het hokbalteam. Nena’s leven wordt steeds interessanter terwijl dat van haar vader steeds uitzichtlozer wordt.

Nu.nl noemt het een “mooie Nederlandse debuutfilm over leven, liefhebben en sterven. Het is een kleine film die vooral werkt door zijn overtuigingskracht. Want al ben je zelf niet opgegroeid in Oost-Groningen, had je geen zieke vader die Duitse literatuurles gaf en was je geen intelligent en opstandig pubermeisje in 1989 – het voelt alsof je deze wereld wel kent. Nena is niet eens zo heel diepgravend of nieuw, maar de film is wel uitstekend geschreven en geacteerd.”

Edge of Tomorrow
Twee dagen later, op zaterdag 17 januari, draait de film Edge of Tomorrow van regisseur Doug Liman.
In een nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens, waar geen enkele militaire macht tegen opgewassen is. Majoor William Cage (Tom Cruise) is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij heeft gezien, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop, waarin hij steeds hetzelfde gevecht moet voeren waarbij hij elke keer opnieuw weer dood gaat. Maar na elk gevecht kan Cage meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders, mede dankzij de hulp van Special Forces-strijder Rita Vrataski (Emily Blunt). Met elk gevecht tegen de ruimtewezens komen Cage en Rita een stap dichterbij het verslaan van de vijand.

De kaarten voor beide films kosten € 6,50 als u deze via het internet besteld (leden en CJP € 5,-). Aan de kassa van ’t Diekhuus kosten de kaarten € 7,- (leden en CJP € 5,50). Beide films beginnen om 20.00 uur en worden gedraaid in de Rabobankzaal.

Reacties

Cookieinstellingen