Gerdie Schellevis neemt afscheid van de bieb

Foto: Sam Fish

Ruim zestien jaar lang is Gerdie Schellevis werkzaam geweest bij de bibliotheken op Goeree-Overflakkee. Ze was zelfs een beetje hét gezicht van de bieb. Maar het is tijd om verder te gaan en dus neemt ze afscheid van de bibliotheek.

Door Sam Fish

“Ik begon in 2002 bij de bibliotheek in Ouddorp, ik was daar vestigingscoördinator,” begint Gerdie. “In 2005 werden alle bibliotheken op het eiland gefuseerd tot de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en ging ik aan de slag voor alle bibliotheken op het eiland. Een tijdje later werd ik gepromoveerd tot regiomanager. Ik heb het hier altijd heel erg naar mijn zin gehad, dus het was een lastige beslissing om weg te gaan, maar ik was echt toe aan iets nieuws.”

Gerdie besloot te solliciteren bij Sjaloom Zorg. “Ik doe daar al 2,5 jaar vrijwilligerswerk, dus de stap om daar fulltime aan de slag te gaan komt niet helemaal uit het niets,” vertelt ze. “Ik wordt daar, net zoals bij de bibliotheek, regiomanager bij de Stove in Sommelsdijk. Dezelfde baan, maar bij een ander bedrijf. Ik ga de bieb zeker wel missen, maar ik weet dat ik het achterlaat in hele goede handen en ik blijf gewoon lid, dus ze zijn niet helemaal van me af.”

Even niks
Per 1 april start Gerdie met haar nieuwe baan en dus kijkt ze uit naar twee weken vakantie. “Lekker even de voetjes omhoog, boeken en tijdschriften lezen, tussendoor een beetje het huis opruimen. Heerlijk,” zegt ze lachend. “Ik heb ook nog wel wat werkafspraken staan voor de bibliotheek, die wilde ik niet afzeggen en ik heb momenten ingepland om mijn nieuwe collega’s beter te leren kennen. Dus het is niet helemaal vakantie, maar ik ga wel genieten en doe het lekker rustig aan.”

Gemis
Niet alleen gaan de klanten Gerdie missen, Gerdie zelf gaat ook de klanten missen. “Vooral het positieve contact met de mensen die de bibliotheek regelmatig bezoeken,” zegt ze. “Of mensen die komen vragen of ik nog een boek kan aanraden, kinderen die met tegenzin een boek moeten uitzoeken, maar dan toch plezier krijgen in lezen doordat je precies het goede boek voor hen uitkiest. Dat ga ik zeker missen. En natuurlijk ook mijn collega’s, ze zijn familie geworden. Ik zag hen soms vaker dan mijn eigen man, dus dat wordt wel even wennen. Maar zoals ik al zei, ik kom nog vaak zat terug om zelf een boek uit te zoeken, dus spreek me gerust aan als ik iets moet aanraden.”

Vrijdag 15 maart was haar officieel haar laatste dag, maar Gerdie blijft nog nauw betrokken bij de bibliotheek van Ouddorp. “We hebben daar elke maand een boekverfilming waarbij ook het boek geleend kan worden,” laat ze weten. “Ik kan dat niet loslaten, dat is té leuk om te doen.”

Reacties

Cookieinstellingen