DBGC medekoploper na winst op Duiveland

DBGC heeft dinsdagavond de belangrijke inhaalwedstrijd tegen Duiveland met 4-1 gewonnen. Door die overwinning staat de ploeg van trainer Richard Elzinga nu zowel qua aantal wedstrijden (22) als qua aantal punten (51) volledig op gelijke hoogte met Hellevoetsluis.

Het belang van het duel was, zeker na het gelijkspel tegen Smerdiek van afgelopen zaterdag, bij iedereen duidelijk. DBGC begon dan ook furieus en bestookte in een hoog tempo en met prima combinaties het doel van Duiveland. Met name Bas Abresch kreeg een aantal goede kansen om de score te openen, maar zijn vizier stond niet op scherp. Dat van Micha Moerenhout wel, want hij schoot, na uitstekend doorkoppen van Wilko Pulleman, hard raak: 1-0. Daarna liet DBGC nog een aantal mogelijkheden liggen om de score uit te breiden, waardoor Duiveland zich niet kansloos waande. Sterker nog, de Zeeuwen kwamen een kleine tien minuten voor tijd uit het niets langszij, dankzij een van de aanvallers die de bal handig over doelman Bas Steensma heen tikte: 1-1.

In de rust maande trainer Richard Elzinga vooral tot kalmte en geduld. Als DBGC zo zou blijven spelen, zou de ploeg zeker winnen. En zo geschiedde. Nadat Thijs Tromp eerst nog een enorme kans op de 2-1 had gemist, was het zo’n tien minuten na rust wel raak. Opnieuw was het Wilko Pulleman die de sterkste was in de lucht en Micha Moerenhout bediende, die niet twijfelde en de bal in het doel ramde. Nadat Dennie van Druningen eerst nog een inzet van de spits van de lijn haalde, besliste DBGC de wedstrijd via Bas Abresch, die de bal meekreeg van Micha Moerenhout en de bal langs de doelman gleed: 3-1. Ook invaller Jeroen Sep mocht nog een duit in het zakje doen; na een pass van Tim Mackloet schoot hij de bal vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek binnen en bepaalde hij de eindstand op 4-1.

Zodoende staat DBGC nu volledig op gelijke hoogte met Hellevoetsluis en gaan het nog vier zeer spannende weken worden. Aanstaande zaterdag neemt DBGC het thuis op tegen Den Bommel, terwijl Hellevoetsluis op bezoek gaat bij nummer drie Nieuwenhoorn, dat vijf punten achter de koplopers staat.

Opstelling DBGC: Bas Steensma, Jordy Buijs, Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar (80. Joey Jacobs), Thijs Tromp, Bas Mackloet (90. Joran Maliepaard), Bas Abresch, Tim Mackloet, Wilko Pulleman (70. Jeroen Sep), Micha Moerenhout.