Oudste inwoonster mevrouw Roos (104) overleden

jun 25 , 17:13 Jubilea
whatsapp image 2022 11 01 at 132753
Jarenlang riep mevrouw Roos uit Ouddorp dat ze ‘gewoon’ 104 jaar zou worden. Dat is gelukt, maar op 16 juni is ze helaas overleden.
Door Sam Fish
Mevrouw Jo Roos was met haar 104 jaar de oudste inwoner van Goeree-Overflakkee. Ze is geboren in Velsen-Noord en kwam door het werk van haar vader in Vlissingen terecht. In Stellendam had ze familie wonen waar ze op bezoek was toen ze haar man leerde kennen. De twee trouwden, gingen samen in Goedereede wonen en kregen samen één dochter. Haar man kwam ruim 30 jaar geleden al te overlijden. Sinds 2014 woonde mevrouw Roos in de Vliedberg in Ouddorp.
Ze liet eens weten daar heel fijn te wonen. “Ik heb hier prachtig uitzicht. Als het mooi weer is en de tuinmannen zijn er, dan gooi ik de balkondeuren open. Ik vraag dan of ze zin hebben in een borrel. Ze zeggen altijd nee, maar we maken wel altijd even een praatje. Soms gooi ik een pak koekjes voor hen naar beneden”, vertelde ze al lachend.

Jo

Officieel was haar naam Josina Marina Roos-De Koning, maar iedereen kende haar als Jo. Haar hele leven was ze een moeilijke eter geweest. Soep en vis vond ze heerlijk. Ook patat ging er wel in en garnalen at ze alleen als ze deze zelf gepeld had. Maar het lekkerste van allemaal? Naturel chips. Het liefst at ze elke dag wel een zak leeg. Er stond dan ook standaard een bakje naast haar stoel in haar appartement. “Ik moet toch iets doen, ik zit hier alleen maar,” vertelde ze toen ze 103 werd. “Ik luister graag naar boeken en ik wandel graag met mijn rollator over de gang, maar verder zit ik hier gewoon. Dan is een chipje erbij wel erg lekker.”
**
Namens de redactie van Goeree-Overflakkee.nieuws.nl wensen we de nabestaanden enorm veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies. Mevrouw Roos was de oudste inwoonster van Goeree-Overflakkee. Die titel is nu voor mevrouw Tanis die slechts een halve maand jonger is.
whatsapp image 2024 06 25 at 171454