Na één klap 65 jaar getrouwd

Foto: Sam Fish

Een klap was alles wat meneer Soldaat nodig had om te weten dat dat meisje zijn vrouw zou worden. “Ze gaf mij een klap op mijn hoofd en liep toen weg, maar ze kwam gelukkig uit zichzelf weer terug,” vertelt Nick Soldaat.

Ruim 66 jaar later zijn de twee nog steeds hartstikke gelukkig samen en zelfs al 65 jaar getrouwd. “Gisteren na 15.00 uur officieel,” vertelt Trui Soldaat-De Jong. “We zijn getrouwd in Stellendam, daar hebben we elkaar ook ontmoet.” Mevrouw Soldaat is zelf een geboren Stellendamse, “Ik ben een gornetsnokker en mijn man is een geit,” grapt ze.

Het echtpaar heeft één kind, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

LEES OOK: Vernieuwde Blokker geopend op D’n Diek

Druk leven
Mevrouw Soldaat was huisvrouw en na de lagere school ging ze aan de slag als dienstmeid. Ze heeft gewerkt bij de huisarts, ze heeft geholpen op het land en ze heeft jarenlang garnalen gepeld.
Meneer Soldaat had ook een druk bestaan. “Ik ben begonnen als kappersleerling, maar dat duurde maar één dag. De klant zei vervelende dingen en daar ging ik tegenin. Ik ben nooit meer terug gekomen. Ik ben toen bij de marine gegaan, heb in de bouw gewerkt en ik was jarenlang havenarbeider, 31 jaar geleden ben ik met pensioen gegaan,” vertelt hij.

Reacties