Diamanten huwelijk voor Diet en Jan Smit

Foto: Sam Fish

Geen super groot feest, want daar zitten Diet (81) en Jan (83) Smit, niet op te wachten, maar een klein feestje is hun 60-jarig huwelijk wel waard!

Door Sam Fish

Diet komt uit Sommelsdijk en Jan uit Middelharnis. De twee leerden elkaar kennen tijdens het stapavondje op D’n Diek. “Hij was bevriend met mijn broer, dus hij was geen echte vreemde. Maar op D’n Diek sloeg de vonk wel over,” vertelt Diet. Wat die vonk precies was weet ze niet meer. Jan daarentegen weet het wel: “Ze was gewoon een hele leuke meid. Dat is ze nog steeds.”

De twee verloofden zich na vier jaar en trouwden na nog eens drie jaar. Samen kregen ze twee kinderen. Zij zorgden op hun beurt voor vier kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen.

Werk

Tijdens de verloving startte voor Jan de diensttijd. “Ik heb een tijdje in Frankrijk gezeten op een oefenbasis, maar verder alleen op diverse kazernes in Nederland. Daar heb ik wel geluk mee gehad. Mijn totale diensttijd duurde zo’n twee jaar,” vertelt hij. “Verder heb ik dertig jaar bij de Ford garage gewerkt en later nog vijftien jaar bij de Staver in het onderhoud. Maar ik zat ook 35 jaar bij de vrijwillige brandweer.” Voor dat laatste kreeg hij zelfs een koninklijke onderscheiding.

Diet werkte voor het huwelijk op het land en daarna in de huishouding. “Ik zorgde er vooral voor dat mijn gezin op rolletjes liep. En verder werkte ik bij wat andere mensen thuis.” Tegenwoordig breit, zwemt en gymt ze graag. Jan pakt graag de fiets en is vrijwilliger bij de Jonge Spartaan in Middelharnis.

Op woensdag 31 mei was de grote dag, het feest vierden ze vrijdag 2 juni met familie en vrienden in een zaaltje.

Cookieinstellingen