Grond Boeter verkocht voor 985.000 euro

Foto: Sam Fish

Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad al dat het terrein van Bouwbedrijf Boeter de perfecte locatie was voor een heuse beroepscampus. Maar sinds dat besluit is het een beetje stil gebleven rond het onderwerp en mensen maakten zich zorgen.

“Zodra de gemeenteraad een besluit maakt denken mensen vaak dat er meteen begonnen kan worden, maar zo gaat dat niet,” legt wethouder Frans Tollenaar uit. “Zodra een besluit is genomen komt er zoveel extra werk bij kijken. In dit geval begonnen er onderhandelingen, er moesten overeenkomsten ondertekend worden, er moesten geldzaken geregeld worden. Het duurt wel even voordat zoiets helemaal rond is.” Maar op maandagmiddag 11 december was het dan eindelijk zo ver. Onder toeziend oog van een notaris zijn dan eindelijk alle papieren getekend en is het nu 100 procent zeker: in de zomer van 2020 is Goeree-Overflakkee een beroepscampus rijker.

Overdracht
Onder toeziend oog van de notaris is de grondoverdracht getekend door de betrokken partijen en werd daarna nog de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder Frans Tollenaar namens de gemeente Goeree-Overflakkee, Arie Cové namens de RGO, Koos Samsom namens het Edudelta College en René Louwerse namens het Albeda College.
De vier partijen gaan er samen voor zorgen dat de beroepscampus de perfecte plek is voor de scholieren op Goeree-Overflakkee. “Ze moeten hier alle kansen kunnen krijgen voor de toekomst en kunnen werken aan hun carrières,” vindt wethouder Tollenaar. “Deze campus is de toekomst van het beroepsonderwijs op Goeree-Overflakkee.”

LEES OOK: Het Streekmuseum is op zoek naar vrijwilligers!

Campus
De campus wordt volledig duurzaam gebouwd. Er moet dan ook nog een hoop gebeuren voordat het einde in zich is, maar de werkzaamheden zijn inmiddels al begonnen. Het is de bedoeling dat de campus in de zomer, waarschijnlijk augustus, van 2020 helemaal klaar is voor gebruik. De leerlingen van de drie betrokken scholen zullen op de campus terecht kunnen voor de beroepsgerichte vakken.

Wat er gaat gebeuren met het oude techniek gebouw van het Edudelta College is nog niet bekend. “We hebben er nog geen invulling voor. Het is een prachtige locatie, maar het zal niet meteen bruikbaar zijn,” vertelt Tollenaar. “Het is al een aardig oud gebouw en in 2020 zal het waarschijnlijk gewoon afgeschreven worden. Begrijp me niet verkeerd, het is nog hartstikke veilig voor de leerlingen, maar het is oud en er zal niet meteen een nieuwe partij in kunnen als de school eruit gaat. Het staat nog wel op de planning om te overleggen over wat de gemeente gaat doen met het gebouw en het terrein, maar we moesten eerst deze overeenkomst achter de rug hebben. Vanaf nu hebben we tijd om de andere factoren te gaan bekijken.”

“De scholen blijven wel apart, maar werken samen aan de toekomst van de leerlingen. Het wordt dus niet één college,” aldus Tollenaar.

LEES OOK: Je kunt deze maand schaatsen op de Brouwersdam!

De gemeente Goeree-Overflakkee kocht het terrein voor zo’n 985.000 euro. Daarnaast heeft de gemeente nog 11 miljoen euro bijgelegd voor het verbouwen van het terrein. Ook het Edudelta College en het Albeda College hebben bijgedragen aan de geldpot. In totaal zal het terrein worden omgebouwd voor zo’n 22 miljoen euro.

De besprekingen voor de campus begonnen al in 2008 en de betrokken partijen zijn dan ook enorm blij met de voortgang van het project. “Het is goed dat we weer een stap dichterbij de realisatie zijn. Het onderwijs is vaak versnipperd en dit is een mooie kans voor meer structuur,” aldus Koos Samsom van het Edudelta College en Arie Cové van de RGO.

Reacties