Streekmuseum zoekt vrijwilligers

Foto: Streekmuseum GO

Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk heeft een leuk team vrijwilligers dat het museum draaiend houdt, maar het zijn er te weinig.

“Voor sommige taken ontbreken nog mensen en kunnen we niet alle dagen open zijn,” vertelt Bertrand van den Boogert namens het team van het Streekmuseum. “Het museum is op zoek naar gastheren en gastvrouwen die de bezoeker kan verwelkomen. Ook zijn een paar sterke armen en handige mensen ook altijd welkom.”

Ook om het museum schoon te houden zijn alle vrijwilligers welkom. Kortom, als u op zoek bent naar vrijwilligerswerk, dan kunt u terecht bij het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Aanmelden kan via [email protected] U wordt dan uitgenodigd voor een gesprek.

LEES OOK: Wintermiddag in het Streekmuseum

De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar. Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers. Zelfs 16% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. Ook het museum Goeree-Overflakkee moet het daarvan hebben.

Samen met de vrijwilligers kan het museum onze eilandverhalen blijven vertellen en doorvertellen. Het is niet voor niets dat het museum haar vrijwilligers bij de entree van het museum heeft geclassificeerd als Streekrobijnen. Streekdiamanten, Streekgoud en Streekzilver zijn andere financiële weldoeners van het museum.

Reacties