‘Meer dan handen’-vrijwilligersprijzen

Foto: Pixabay

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, en talloze mensen doen het met veel inzet en plezier.

Ook in de gemeente Goeree-Overflakkee. Hiervoor verdienen zij erkenning en waardering. De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een manier om  vrijwilligersorganisaties en hun vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt haar inwoners uit om namen van kanshebbers (organisaties en personen) uiterlijk maandag 20 november door te geven, dit kan via www.goeree-overflakkee.nl/vrijwilligersprijzen

Waardering en erkenning
Voor vrijwilligers is het belangrijk dat hun werk en inzet wordt gezien en gewaardeerd. Door mee te doen aan de Meer dan handen vrijwilligersprijzen zet de gemeente Goeree-Overflakkee vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers in de spotlight en biedt ze de kans op landelijke aandacht, een geldprijs en inhoudelijke ondersteuning.

LEES OOK: Gezond ontbijten is geen kunst

Meer dan handen vrijwilligersprijzen
De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VriendenLoterij en de VNG. De organisatie is in handen van Movisie. Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet en wordt een blijk van waardering gegeven aan al die vrijwilligers die zoveel mogelijk maken. Per gemeente mogen maximaal drie vrijwilligersorganisaties en één vrijwilliger worden aangemeld.

Aanmelden organisaties en vrijwilligers
Inwoners kunnen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties aanmelden via het digitale aanmeldformulier op de website, www.goeree-overflakkee.nl/vrijwilligersprijzen. Dit formulier is ook op papier beschikbaar op de leestafel in de hal van het gemeentehuis. U kunt het daar invullen en afgeven bij de balie. Meld de vrijwilligersorganisatie en vrijwilliger van uw voorkeur aan vóór dinsdag 21 november.

Voordragen van kanshebbers
Via de lokale media, de website en de Facebookpagina van de gemeente wordt vervolgens bekendgemaakt welke vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties het meest zijn voorgedragen, daarop kan dan tot en met vrijdag 1 december gestemd worden. De vrijwilliger met de meeste stemmen wordt als kanshebber voorgedragen voor de VriendenLoterij Passieprijs. Daarnaast maakt de vrijwilliger kans op een reischeque ter waarde van € 1.000,- (juryprijs) of € 500,- (publieksprijs). De vrijwilligersorganisatie met de meeste inwonersstemmen en twee door de gemeente gekozen vrijwilligersorganisaties maken kans op € 5.000,- (juryprijs) of € 2.000,- (publieksprijs) én een training vrijwilligersmanagement.

LEES OOK: Nieuw kinderboek legt de bijbel speels uit

Uitreiking prijzen
Vanaf 7 december 2017 kan via de landelijke website www.vrijwilligersprijzen.nl op alle aangemelde projecten worden gestemd voor de publieksprijs. Op 2 februari 2018 worden de juryprijzen uitgereikt tijdens een landelijke manifestatie waarvoor ook de staatssecretaris van VWS wordt uitgenodigd.

Reacties